Star Trek Online

Star Trek Online (http://sto-forum.perfectworld.com/index.php)
-   Graphical and Sound Issues (http://sto-forum.perfectworld.com/forumdisplay.php?f=148)
-   -   Antialiasing 16x support? (http://sto-forum.perfectworld.com/showthread.php?t=107479)

Archived Post 02-06-2010 09:59 PM

Antialiasing 16x support?
 
No support for 16x antialiasing? Or it just not showing because it thinks my card is to low? Also if I were to use Nvidia control panel to make a profile would I make it for gameclient.exe or startrekonline.exe?

Archived Post 02-07-2010 03:27 AM

cant say anything for the AA, but the profile should be for gameclient.exe :)

Archived Post 02-07-2010 03:56 AM

16 works fine for me. Im using an ATI 4870.

Archived Post 02-07-2010 05:59 AM

I see, thanks, but for some strange reason even making a profile to force (override or enhance) AA 16x doesn't work. :confused: Can run 16x fine with other games. :confused:

Archived Post 02-07-2010 12:27 PM

I have been wondering about the AA with this game and my ATI 4850 X2. NO matter what setting I have it on whether in game or in catalyst settings. The game always seems to look the same to me. The only place I have support for AA x16 is in the catalyst menu, the game doesn't have it.

Secondly when I use the game AA it seems to slow the game down, within catalyst it seems to run better when I have it to override the in game settings and have the game settings for AA off.

I too have stuttering when I am on the ground but not in space. As you can see from my sig below, I should really not be having any problems. I know the 4850 X2 is an older card but it still have 2 processors and 2 gigs memory as well as the 8 gigs system memory.

Anyone have some tips for getting better performance with my setup?

Archived Post 02-07-2010 08:56 PM

My guess would be the game or driver thinks the card is to "weak" so it completely ignores the 16x option. /shrug Aren't the X2 cards both Nvidia and ATi known to stutter due to the dual GPU's not syncing properly or something when the memory gets full?

Archived Post 02-08-2010 03:03 AM

I did not know anything about the 2 GPU cards having problems like that. I would not have got one had I known =(

Archived Post 02-08-2010 03:14 AM

Quote:

Originally Posted by Locutis78 (Post 1992946)
I did not know anything about the 2 GPU cards having problems like that. I would not have got one had I known =(

Is there an option in the control panel to disable the 2nd gpu on the card? Could try that if there is.


All times are GMT -7. The time now is 06:32 AM.