Star Trek Online

Star Trek Online (http://sto-forum.perfectworld.com/index.php)
-   Gameplay Bug Reports (http://sto-forum.perfectworld.com/forumdisplay.php?f=69)
-   -   Unable to fire weapons in space combat (http://sto-forum.perfectworld.com/showthread.php?t=119504)

Archived Post 02-16-2010 12:58 PM

Unable to fire weapons in space combat
 
I joined a Defend the Sector space combat today in the Phi sector, and for alot of the fight I was utterly incapable to fire any weapons. Autofire, manual fire, space bar fire. Nothing worked. Someone else in my same instance had the same problem.

I didn't bug it ingame because I was too busy trying to kill a horde of klingon ships, until I just quit the game in utter disgust for the night.

Archived Post 02-16-2010 01:14 PM

Quote:

Originally Posted by Oystein
I joined a Defend the Sector space combat today in the Phi sector, and for alot of the fight I was utterly incapable to fire any weapons. Autofire, manual fire, space bar fire. Nothing worked. Someone else in my same instance had the same problem.

I didn't bug it ingame because I was too busy trying to kill a horde of klingon ships, until I just quit the game in utter disgust for the night.

I had this problem back in OB when they flipped a switch and ramped up the difficulty of the encounters. The higher level klingons in the sector defenses started using boarding parties to disable systems. I had so many shuttles lined up behind me by the time I realized it, they were queuing to get on my ship and disable things :D Back then a bug had the disabled systems offline for a 15 minute timer :eek: so I was dead in the water for 15 minutes. (engines worked but I had no weapons at all) I think that timer was reduced (god I hope it was reduced) but are you certain you weren't boarded? It can get a little hectic sometimes. Took me awhile to notice.

Archived Post 02-16-2010 01:25 PM

I am having the same issues not sure if I am getting "Boarded" :D I don't see any shuttles or messages about it. Anyway seems like I did not have any issues until the last patch. After that I could not stay on until I figured out to turn off shadows under video advanced options. Once I killed those it worked great for hours although I did notice not being able to fire :confused:


All times are GMT -7. The time now is 08:18 PM.