Star Trek Online

Star Trek Online (http://sto-forum.perfectworld.com/index.php)
-   Galactic News Network (http://sto-forum.perfectworld.com/forumdisplay.php?f=20)
-   -   Connectivity Issues (March 8, 2010) (http://sto-forum.perfectworld.com/showthread.php?t=135357)

Archived Post 03-08-2010 02:02 PM

Connectivity Issues (March 8, 2010)
 
We are currently aware that some European players may be experiencing difficulties when trying to connect to Star Trek Online. These issues are being caused by a ISP outage in Europe, and are not due to a failure on our systems. We are currently investigating the issue, and will keep you updated as we learn more.

Thank you, The Star Trek Online Team

Archived Post 03-08-2010 02:03 PM

Would an ISP issue in Europe be effecting me in Arizona? Because I am having the same issues with connectivity here... and I would find that hard to believe :cool:

EDIT: Hmmm... seems to be working now. I wasn't able to stay on for more than a minute over the past couple of hours. Just little lag spikes here and there now.

EDIT EDIT: Check that, I can't even move in Sol. :D

Archived Post 03-08-2010 02:08 PM

Two words: BS!!

Archived Post 03-08-2010 02:08 PM

Seems strange if its a European ISP issue. I'm in the UK and the only things I'm having trouble with are the STO launcher hanging on 'Patch' and the STO forums taking ages to do anything lol. Everything else is running fine and dandy :p

Archived Post 03-08-2010 02:10 PM

Woke up? Little late for 5 hours lagging and perma-logoffs here in "good-old-germany"...but thanks for the information anyway :)

greets!

Archived Post 03-08-2010 02:11 PM

Disconnected again. Might want to take another look at this Cryptic. It seems to be more than a EU issue, really...

Archived Post 03-08-2010 02:12 PM

Before everyone jumps on Cryptic for this, we've been running through some diagnostic work on some other pages, and Internap are looking like the bad guys here.

Traffic to and from the US - EU, and EU - EU (seems to be EU traffic routes through London) passing over Internap's backbone, is currently screwed. The minute you take a different route (using a VPN, for example) that avoids Internap, everything runs just fine.

Archived Post 03-08-2010 02:12 PM

Europe eh? well im in Canada and its taking me what feels like days just to transition from one page to another on the website, and today's patch seems to be downloading at the slowest speed known to man!

Archived Post 03-08-2010 02:14 PM

For all those "european" players who have conection Issues, i just encountered the issue as i had logged on some minutes before, i switched the Proxy in the Client Launcher to "none" and i have no issues anymore

I suggest u to do the same

Archived Post 03-08-2010 02:15 PM

I really dont care whose fault it is or why...I just want to play :(


All times are GMT -7. The time now is 02:12 PM.