Star Trek Online

Star Trek Online (http://sto-forum.perfectworld.com/index.php)
-   Controls, User Interface, and the STO Gateway (http://sto-forum.perfectworld.com/forumdisplay.php?f=126)
-   -   Phasers need auto fire (http://sto-forum.perfectworld.com/showthread.php?t=181444)

Archived Post 09-20-2010 08:17 PM

Phasers need auto fire
 
Though I've been playing video games since they first came out and have been using a computer since the Mac, I never had any hand or wrist problems till this game. I now wear a wrist brace on my right hand from the never ending phaser firing. I think phasers should be automatic and we can do torpedoes manually.

Archived Post 09-20-2010 08:55 PM

There is an autofire, go into options and go to the bottom of the Controls tab, change it to one of the options. After that right click any weapons you wish to autofire (they should now have a green boarder).

It's been in the game for ages now...

Archived Post 09-26-2010 01:22 PM

I'd appreciate autofire in ground combat, though. :D

Or at least a more responsive UI so that I don't end up smashing buttons. Sometimes it seems as if the cooldown is swallowing the firing command even though the interface has shown the attack as ready. You often end up wasting potentially valuable seconds.

Archived Post 09-26-2010 02:58 PM

There is autofire on ground just like in space.

Archived Post 09-27-2010 02:03 AM

the auto-fire doesn't work for me... I have turned it on and it never fires without me.

Archived Post 09-27-2010 06:04 AM

Ok make the changes listed above in the Options window, then right click the weapon on the weapon tray to set it to autofire. It will be outlined in green when it is set properly. For ground, right click the weapon attack on the hotbar, and it will be outlined in green when set properly.

Archived Post 09-27-2010 07:45 AM

There is a reason there are no more threads for this
1) the top 50% of the player base realized it was a very bad idea
2) the bottom 50% uses it, as it was put into the game several patches ago.

Yours in Positive Control of the Starship Plasma,
Star*Dagger

Archived Post 09-27-2010 10:12 AM

Autofire on the ground is complicated. Once you have it set, you need to fire it the first time to get it to autofire for hte rest of the mission. The problem I have with it is, on those occassions when you want to be sneaky (like when you want to scan decalithium, but don't want to spend an hour fighting everything in sight), you have to remember to click it off, or you will go around alerting everything on the map to your presence.

Archived Post 09-27-2010 10:37 AM

You can just set option which make autofire "paused" when change target. With new target you must fire first manually then autofire will continue.

claisn 01-03-2014 09:43 PM

phaser fire
 
Hey this is the closest thread I could really find to what I was looking for. So I just started playing and I can't get past the phaser training. I have a macbook pro and have know idea how I am supposed to right click to fire. Any help or pointers would be greatly appreciated. Sorry if there is a proper thread out there for this question.


All times are GMT -7. The time now is 04:48 PM.