Star Trek Online

Star Trek Online (http://sto-forum.perfectworld.com/index.php)
-   Windows and General: PC, Network, and Other Technical Issues (http://sto-forum.perfectworld.com/forumdisplay.php?f=401)
-   -   Keep losing connection to server (http://sto-forum.perfectworld.com/showthread.php?t=247323)

Archived Post 01-07-2012 02:51 PM

Keep losing connection to server
 
I keep losing connection to the server, I've had this problem before, about a year ago and a patch fixed it. I don't know what has changed, none of the other games and services I use on my computer seem to be having connection issues.

Microsoft Windows [Version 6.1.7600]
Copyright (c) 2009 Microsoft Corporation. All rights reserved.

C:\Windows\system32>tracert patchserver.crypticstudios.com

Tracing route to patchserver.crypticstudios.com [208.95.185.41]
over a maximum of 30 hops:

1 16 ms 13 ms 13 ms 75-121-32-1.dyn.centurytel.net [75.121.32.1]
2 12 ms 14 ms 12 ms j1-rt-ge-0-0-0.bran.centurytel.net [209.206.152.68]
3 23 ms 22 ms 22 ms bb-mrghmoqa-jx9-02-ae4-0.core.centurytel.net [208.110.249.170]
4 20 ms 19 ms 22 ms bb-mrghmoqa-jx9-01-ae0.core.centurytel.net [206.51.69.1]
5 34 ms 32 ms 31 ms bb-mrghmoqa-jx9-02-ae0.core.centurytel.net [206.51.69.2]
6 31 ms 27 ms 27 ms bb-chcgilwu-jx9-02-ae8-0.core.centurytel.net [204.9.121.190]
7 71 ms 29 ms 29 ms cer-edge-17.inet.qwest.net [65.113.255.241]
8 65 ms 30 ms 28 ms chp-brdr-04.inet.qwest.net [67.14.8.234]
9 29 ms 32 ms 32 ms te0-3-0-7.ccr22.ord03.atlas.cogentco.com [154.54.11.45]
10 32 ms 32 ms 32 ms te0-4-0-1.ccr21.ord01.atlas.cogentco.com [154.54.25.65]
11 54 ms 54 ms 54 ms te0-4-0-6.ccr22.bos01.atlas.cogentco.com [154.54.45.218]
12 48 ms 54 ms 52 ms te4-2.ccr01.bos06.atlas.cogentco.com [66.28.4.254]
13 57 ms 57 ms 52 ms 38.111.40.114
14 54 ms 56 ms 57 ms 208.95.185.41

Trace complete.

I just ran the nettest and seem to be hung up on port #7255, what do I do?

Archived Post 01-08-2012 12:47 AM

I have the same problem too...very frustrating to play in this state.

Archived Post 01-08-2012 08:07 PM

Quote:

Originally Posted by suraka (Post 3937605)
I keep losing connection to the server, I've had this problem before, about a year ago and a patch fixed it. I don't know what has changed, none of the other games and services I use on my computer seem to be having connection issues.

Microsoft Windows [Version 6.1.7600]
Copyright (c) 2009 Microsoft Corporation. All rights reserved.

C:\Windows\system32>tracert patchserver.crypticstudios.com

Tracing route to patchserver.crypticstudios.com [208.95.185.41]
over a maximum of 30 hops:

1 16 ms 13 ms 13 ms 75-121-32-1.dyn.centurytel.net [75.121.32.1]
2 12 ms 14 ms 12 ms j1-rt-ge-0-0-0.bran.centurytel.net [209.206.152.68]
3 23 ms 22 ms 22 ms bb-mrghmoqa-jx9-02-ae4-0.core.centurytel.net [208.110.249.170]
4 20 ms 19 ms 22 ms bb-mrghmoqa-jx9-01-ae0.core.centurytel.net [206.51.69.1]
5 34 ms 32 ms 31 ms bb-mrghmoqa-jx9-02-ae0.core.centurytel.net [206.51.69.2]
6 31 ms 27 ms 27 ms bb-chcgilwu-jx9-02-ae8-0.core.centurytel.net [204.9.121.190]
7 71 ms 29 ms 29 ms cer-edge-17.inet.qwest.net [65.113.255.241]
8 65 ms 30 ms 28 ms chp-brdr-04.inet.qwest.net [67.14.8.234]
9 29 ms 32 ms 32 ms te0-3-0-7.ccr22.ord03.atlas.cogentco.com [154.54.11.45]
10 32 ms 32 ms 32 ms te0-4-0-1.ccr21.ord01.atlas.cogentco.com [154.54.25.65]
11 54 ms 54 ms 54 ms te0-4-0-6.ccr22.bos01.atlas.cogentco.com [154.54.45.218]
12 48 ms 54 ms 52 ms te4-2.ccr01.bos06.atlas.cogentco.com [66.28.4.254]
13 57 ms 57 ms 52 ms 38.111.40.114
14 54 ms 56 ms 57 ms 208.95.185.41

Trace complete.

I just ran the nettest and seem to be hung up on port #7255, what do I do?

your tracert looks good but if the nettest is hanging on a port that usually means the port is being blocked or heavily filtered.

port 7255 is used for patching.
also programs like teamviewer, widecap and xfire can prevent the game from working.


All times are GMT -7. The time now is 05:15 PM.