Star Trek Online

Star Trek Online (http://sto-forum.perfectworld.com/index.php)
-   Gameplay Bug Reports (http://sto-forum.perfectworld.com/forumdisplay.php?f=69)
-   -   Slow loading times due to increase of people playing? (http://sto-forum.perfectworld.com/showthread.php?t=248557)

Archived Post 01-16-2012 01:45 PM

Slow loading times due to increase of people playing?
 
Has loading times increased due to the influc of returning players since early f2p access? As alot of loading times are stalling for me at 95 mark or sometimes at the early 0x mark.

If this is because of alot of the instances are full i.e 75 players or near then what will it be like when the influx of f2p players hit tomorrow?

Archived Post 01-16-2012 02:12 PM

Quote:

Originally Posted by SkeeterUK (Post 3951517)
Has loading times increased due to the influc of returning players since early f2p access? As alot of loading times are stalling for me at 95 mark or sometimes at the early 0x mark.

Now as a work around, when I have a character 'frozen' during transfer, I find that terminating the STO Client, restart and load the launcher, then choose the character stuck in transfer, will get you right into the destination desired...

Archived Post 01-17-2012 08:47 AM

Where to? ESD? If you look at the instance numbers it looks like they have increased the capacity. Some have 75 on ESD which might explain slow load times there. I haven't found load times slower elsewhere except DS9.

Archived Post 01-17-2012 09:00 AM

For me, it's always a hella long wait after the patch. I usually go do something else for the hour or two that I get stuck on that damned second loading screen.

Archived Post 02-10-2012 03:08 PM

I noticed the same thing here, 1st loading after a patch is incredibly slow !

Archived Post 02-11-2012 12:43 AM

The worst thing is that your chat will be frozen as the game slowly patches itself with the speed of a glacier.

Also I was suffering tremendous chat lag yesterday and today in sector space; while my ship was stuck outside ESB thanks to 10 second lag.

Archived Post 02-11-2012 09:34 AM

ESD/DS9 etc has been 75 for a couple months now. It is better loading then it was. Last weekend the server crashed and when it came back up there was the queue system. Going to be interesting in the next hour how things go.

Archived Post 02-11-2012 09:42 AM

I have been having these same problems for the last 2 weeks.

It is seriously irritating me now!

Archived Post 02-12-2012 04:38 AM

I recall yesterday during the new Jem'Hadar mission I saw something like one thousand four hundred instances of Deep Space Nine.

Now that was epic!


All times are GMT -7. The time now is 10:09 PM.