Star Trek Online

Star Trek Online (http://sto-forum.perfectworld.com/index.php)
-   Graphical and Sound Issues (http://sto-forum.perfectworld.com/forumdisplay.php?f=148)
-   -   Weird Nebula Glitching (http://sto-forum.perfectworld.com/showthread.php?t=252586)

Archived Post 02-05-2012 01:41 PM

Weird Nebula Glitching
 
http://www.youtube.com/watch?v=3uOfhNe7FOE


Video Above ^^


Long story short, this started around the time the patch with DX11 went live. I've made sure I'm still running DX9 (my card isn't DX11 compatible) I've checked for ammended settings and nothing jumps out, but to be honest I'm not sure what they were before.

I suppose my question is, which settings would be the best ones for me to fiddle with? This is an entirely new thing for my machine :)


I also get occasional flickering tooltips on ground if I over over a bridge officers powers.


So yeah, any feedback is great.

Archived Post 02-05-2012 09:17 PM

I get more than occasional flickering tooltips. I can hardly mouse over most things ingame. I can mouse over effects on myself in the upper left corner but that's about it. I can never mouse over effects on my ship in the bottom middle of the screen, nor my teammates to see what zone they're in (in the borg invasion event for instance).

When I do manage to mouse over an effect on my target (upper middle screen), when I move the cursor away the tooltip stays onscreen and flickers.

Archived Post 02-06-2012 12:16 AM

Quote:

Originally Posted by uryenserellont
I get more than occasional flickering tooltips. I can hardly mouse over most things ingame. I can mouse over effects on myself in the upper left corner but that's about it. I can never mouse over effects on my ship in the bottom middle of the screen, nor my teammates to see what zone they're in (in the borg invasion event for instance).

When I do manage to mouse over an effect on my target (upper middle screen), when I move the cursor away the tooltip stays onscreen and flickers.

Yes, that would match what I (briefly) mentioned with the tooltips. Glad I'm not the only one, did begin to wonder how long my rig was for this world ;-)

Archived Post 02-06-2012 08:39 AM

The flickering is a serious issue...we've another topic for this problem because flickering affected also space and some indoor section

http://forums.startrekonline.com/sho...37#post3995637

Archived Post 02-06-2012 09:47 AM

In that thread they say they're aware of the space and ground background problems, but no mention of flickering tooltips or problems just getting tooltips to appear.

I did see someone reduced AA and AF and it worked. I guess I'll have to try that later when I have time. I'll try it ingame first, then through Nividia settings.

Archived Post 02-06-2012 11:47 AM

Quote:

Originally Posted by uryenserellont
In that thread they say they're aware of the space and ground background problems, but no mention of flickering tooltips or problems just getting tooltips to appear.

I did see someone reduced AA and AF and it worked. I guess I'll have to try that later when I have time. I'll try it ingame first, then through Nividia settings.

I've say flickering issue, both space and ground. Atm with DX9 setting the game seem to work "better" than Dx11.

I've the same issue with Skyrim. The Same

Archived Post 02-06-2012 12:19 PM

Quote:

Originally Posted by uryenserellont
In that thread they say they're aware of the space and ground background problems, but no mention of flickering tooltips or problems just getting tooltips to appear.

I did see someone reduced AA and AF and it worked. I guess I'll have to try that later when I have time. I'll try it ingame first, then through Nividia settings.

Would love to hear your feedback on that.

Archived Post 02-06-2012 12:56 PM

It didn't affect anything. I still get the flickering and difficult mouseovers no matter what graphics settings I use. I changed antialiasing, anisotropic filtering, shadows, lighting, you name it, and each individually.

Strangely, I FRAPSed a sample of me mousing over effects on a target and it doesn't show the flickering but does show the difficulty in getting the tooltip to appear. In the video when I get the tooltip to appear and then move the cursor away, it shows the tooltip either staying solid or disappearing, but ingame it flickers and continues to flicker until I mouse over something else.

http://www.youtube.com/watch?v=ogyTjmS8MEU

I have a GTX 570 with 2560mb VRAM and am using the latest beta drivers (for Skyrim).

I just noticed now too that after mousing over my own tribble effect and moving the cursor away, a flickering tooltip with a countdown of time remaining on the buff appeared. That's never appeared before let alone flickered. I'm not gonna FRAPS it because apparently the flickering doesn't show up on video.

I also can never get tooltips for effects on my own ship to appear, like I said earlier.

Archived Post 02-07-2012 08:59 AM

I noticed last night that this does not happen in sector space. Only ground and space instance maps have this problem.

Archived Post 02-07-2012 07:53 PM

We're working on this issue right now. (As well as all the other borked skydome stuff.)


All times are GMT -7. The time now is 08:30 PM.