Star Trek Online

Star Trek Online (http://sto-forum.perfectworld.com/index.php)
-   The Foundry for Star Trek Online - Bug Reports (http://sto-forum.perfectworld.com/forumdisplay.php?f=212)
-   -   Renaming custom missions does not save. [video attached] (http://sto-forum.perfectworld.com/showthread.php?t=253622)

Archived Post 02-09-2012 08:13 PM

Renaming custom missions does not save. [video attached]
 
BUG:

Changing the name of a created mission does not save.

Description:

attempting to change the name of a foundry mission, shows the change, UNTIL exit and reload of the foundry, in which it shows old name again.

Project ID number:
ST-HCEW8GJ6R

How to reproduce (If known.)
-Watch Video -: http://www.youtube.com/watch?v=IpU2hxUF5SQ

or
1- Open a project in foundry.
2- Change the name of the project.
3- Save your changes.
4- Reload the foundry.
5- Project is back to old name.

LOCATION:
in the editor GUI.

Other info
As listed above, a Video link. http://www.youtube.com/watch?v=IpU2hxUF5SQ

Archived Post 02-10-2012 01:56 AM

I've got the same problem. I'm hoping when we publish it it will accept the changes. If not... mine's gonna be named untitled for awhile...

Archived Post 02-10-2012 08:10 AM

IIRC, you need to publish a mission for the name change to be saved. A little stupid that's the way, but of course, the name only matters when it's published.

Archived Post 02-10-2012 11:25 AM

Quote:

Originally Posted by DazzaJay (Post 4007698)
BUG:

Changing the name of a created mission does not save.

Description:

attempting to change the name of a foundry mission, shows the change, UNTIL exit and reload of the foundry, in which it shows old name again.

Project ID number:
ST-HCEW8GJ6R

How to reproduce (If known.)
-Watch Video -: http://www.youtube.com/watch?v=IpU2hxUF5SQ

or
1- Open a project in foundry.
2- Change the name of the project.
3- Save your changes.
4- Reload the foundry.
5- Project is back to old name.

LOCATION:
in the editor GUI.

Other info
As listed above, a Video link. http://www.youtube.com/watch?v=IpU2hxUF5SQ

Not a bug per se - any name change doesn't take effect until the mission is republised - it's been known, talked about and confirmed as working as intended since the original Foundry Beta. So, if you want to change the name, be sure to republish (or if working on a new mission - don't worry about changing the name until you're ready to publish - and type in the name change, save (and do not reload the Foundry editor) ;then publish.

Archived Post 02-10-2012 05:15 PM

ah bugger. so i will change the name then click the Publish button when it's done. and it's far from that.
Hell, the story no longer even has Ferengi in it atall - hence why i want to change it from Ferengi Salvage ops

Archived Post 02-10-2012 07:12 PM

Quote:

Originally Posted by DazzaJay (Post 4011145)
ah bugger. so i will change the name then click the Publish button when it's done. and it's far from that.
Hell, the story no longer even has Ferengi in it atall - hence why i want to change it from Ferengi Salvage ops

I had a similar problem. It's irritating, to say the least. But, feel secure that the right name will show when you're ready to press the publish button.

Archived Post 02-10-2012 07:35 PM

Quote:

Originally Posted by Kirkfat (Post 4011333)
I had a similar problem. It's irritating, to say the least. But, feel secure that the right name will show when you're ready to press the publish button.

Thanks.

also, kirkfat from Starbase UGC, i thought that sounded familiar, I've been watching your foundry tutorials on Youtube.
Thanks for putting up such great tutorials. they have been a lot of help!

Archived Post 02-10-2012 11:39 PM

Quote:

Originally Posted by Armsman (Post 4010044)
Not a bug per se - any name change doesn't take effect until the mission is republised - it's been known, talked about and confirmed as working as intended since the original Foundry Beta. So, if you want to change the name, be sure to republish (or if working on a new mission - don't worry about changing the name until you're ready to publish - and type in the name change, save (and do not reload the Foundry editor) ;then publish.

I disagree with the term "working as intended" being applied in this situation. If that's actually intended then Cryptic needs to go back and rethink things, because the rename not sticking is annoying. Rename also shouldn't require a republish to take effect, especially on a mission that's not even published

Archived Post 02-11-2012 10:35 AM

Quote:

Originally Posted by DazzaJay (Post 4011372)
Thanks.

also, kirkfat from Starbase UGC, i thought that sounded familiar, I've been watching your foundry tutorials on Youtube.
Thanks for putting up such great tutorials. they have been a lot of help!

Thanks for watching. I'm glad that they help.


All times are GMT -7. The time now is 03:20 AM.