Star Trek Online

Star Trek Online (http://sto-forum.perfectworld.com/index.php)
-   Graphical and Sound Issues (http://sto-forum.perfectworld.com/forumdisplay.php?f=148)
-   -   gtx 560 frame drops? (http://sto-forum.perfectworld.com/showthread.php?t=267906)

Archived Post 04-24-2012 05:10 PM

gtx 560 frame drops?
 
So just recently upgraded from a radeon HD4650 to a gtx 560 and Just today i started noticing some pretty serious frame drops... also it seems that things are starting to render a bit slower also... I'm not positive but I was curious if this was due to my GPU or my processor... Also does anyone have the same or similar card that might be able to share their vid settings to fix this issue plz?

Archived Post 04-25-2012 11:44 PM

I have a GTX 550 I not having a issue.Hmm when did you last get a nvidia Update i hear the 560 have frame rate issues.Is your GPU over heating Does it have a 12v Fan on it

I am running game settings on high But of corse Mine is Factory Over clock.Bye the way witch version of windows are you useing they are kinda still having issues with DX 11 i would switch the DX 11 mode in game

Go to
I game Options
Then Video
Then Trouble Shooting
Then in Video Card (Restart Required)
Click on the Nvidia Geforce card option to the right then switch DX 9

Archived Post 05-06-2012 11:01 AM

in what situations do you have frame drops, any specific maps / locations?

how severe?

did you watch your GPU load with Aida64 overlay on?


i have pretty bad framedrops in certain maps when i look in certain directions, completely unrelated to what is happening on screen,
an empty space map can give me a drop from 60 to 30 FPS (Vsync ON), turning the camera a bit to the left or right will give me 60 FPS instantly...

it's always the same locations in the same maps 100% reproducable.

it is very noticable that on these occasions my GPU load drops from 99% to 50%

if i deactivate some shader options or press Alt F12 to hide the UI i get the 60 FPS and 99% gpu load back too...

so my guess is that this is either some softare hickup of STO, or that there is some threshold in the Vsync code that says... in situation X throttle down to 30FPS


hunting this error for months now and i am at the point where i think about throwing more expensive hardware at the problem.


the joke is i do not have this problem with DirectX 11 active,
but with DX11 the CPU load skyrockets on ground maps which results in worse FPS than DX9 and a lot more heat production, it also seems to reload every time i turn my character around -> unplayable


so in DX9 i have the occasional FPS drop in space
and in DX11 i have constant FPS problems on ground

with some luck that DX11 renderer is still being worked on so that i some day will be able to use that.


All times are GMT -7. The time now is 12:28 AM.