Star Trek Online

Star Trek Online (http://sto-forum.perfectworld.com/index.php)
-   Windows and General: PC, Network, and Other Technical Issues (http://sto-forum.perfectworld.com/forumdisplay.php?f=401)
-   -   Please Help (Mr. Felczer Suggested This) (http://sto-forum.perfectworld.com/showthread.php?t=357501)

xenor002 08-17-2012 02:03 PM

Please Help (Mr. Felczer Suggested This)
 
Hello,

During the Star Trek Convention in Las Vegas last week I met Mr. Felczer and told him about a crashing issue with STO on my laptop (Incase you are looking at this Mr. Felczer I'm "Joe").

Sinse late June, whether a patch (more likely) or some other factor, STO instantly crashes after I log in or crashes maybe after 10 minutes. I have been here sinse headstart, I used to play on the highest graphics settings (because my laptop is still over-spec'd for STO), etc for these past 2+ years and had no problems until this summer. My connection is virtualy at max whenever I have my laptop on; I don't run anything else usually when I played STO.

I contacted Customer Support few weeks ago and they told me to make sure everything is up to date, etc and or just uninstall / reinstall, which was a little dissapointing because I check almost everyday for nvidia updates / windows, and my laptop automatically updates itself anyway.

Some of my fellow fleetmates tried to help me out (when I wasn't crashing for mere minutes) but they couldn't figure it out, nor my local Best Buys where I'm pretty much become friends with one of their Geek Squad members who plays MMOs from time to time. He was surprised that STO was doing this and he checked my laptop and didn't see any problems.

I log in with safe mode, lowest resolution possible (which is sad..) and no matter what, I always crash.

Any help is welcomed but if one can post anything in the simpliest of steps that would be great, I'm a tad out of touch after my vacation and the jet lag is killer haha.

*Please note: The crazyness of getting back from a vacation might lead me to post replies at random times*

xenor002 08-21-2012 09:53 AM

Guess no ones out there?

mattjohnsonva 08-21-2012 10:41 AM

Had a similar problem, but not just STO crashing, the whole PC shut down due to overheating. The solution was to blast the air vents with compressed air, the resulting cloud of dust confirmed the fan was not cooling sufficiently. The results were immediate, far improved graphics and no more crashes. I now blow the laptop with air every couple of months.

xenor002 08-22-2012 08:06 PM

Thanks for the reply, though I'm not sure if this is due to dust build up (I clean my laptop a lot), my laptop has never over heated due to extra fan systems I have.

I just find it funny that it coensided with a patch.

xenor002 09-01-2012 02:40 PM

Still having these freezing problems sadly, I definately know it isn't overheating / dust buildup and my Netgear wireless is very strong.

robdmc 09-01-2012 03:16 PM

Have you ran a ping test using the -t to keep it pinging to see if there is packet loss when it crashes?

miloguy 09-01-2012 07:18 PM

dont know about heat issues , but try seing if you have any remote acces programs like team viewer for instance, that was blocking me , and i disabled it and can now get back into the game

diiabloxbeast 09-29-2012 02:48 AM

Did anyone work out how to fix xenor's crash? I have been having the same crash on my computer that beasts the game with every setting maxxed, it just goes black with music and ambient noise still playing. I have to tab out and kill it with task manager. What's worse, is that if I start up STO again it crashes straight after loading, so I have to restart the whole machine before I can play again, even then it only lasts half an hour before everything repeats. I updated my drivers, and now when it crashes (much more frequently now) it says display driver stopped responding and has recovered. I have an Nvida GTX 580 and MSI afterburner. Whatever solved xenor's will probably solve mine...


All times are GMT -7. The time now is 10:13 AM.