Star Trek Online

Star Trek Online (http://sto-forum.perfectworld.com/index.php)
-   Windows and General: PC, Network, and Other Technical Issues (http://sto-forum.perfectworld.com/forumdisplay.php?f=401)
-   -   SINCE S7: Blue Screen Black Screen - Game Crash ...WHY? (http://sto-forum.perfectworld.com/showthread.php?t=444601)

paragon92518 11-13-2012 07:05 PM

SINCE S7: Blue Screen Black Screen - Game Crash ...WHY?
 
Here's the specs I'm running....the game worked perfectly LAST NIGHT. Speed, graphics, etc. before Season 7 last night. I cannot play the game any longer as I get several flashes from a black screen, then a complete freeze of the computer, then the blue screen of death telling me the computer needs to shut down.

The computer functions perfectly. But the game (after Season 7 today, is unplayable). After 20 seconds or so the screen starts flickering then the game freezes. I just updated drivers.---that's not the problem. My computer is barely 1 year old. Can someone please help??? Otherwise I'm going to be forced to quit the game. Anyone who's technically incline, please help!!!


Windows 7 Home Premium
Service Pack 1

Manufacturer: Acer
Model: Aspire X3950
Processor: Intel Core i3 CPU 550
@3.20GHz 3.20 GHz
Installed Memory: 6.00 GB

System Type 64-bit Operating System

Intel Integrated HD Graphics

idonotlikethis 11-13-2012 10:25 PM

I am having a similar if not identical problem to yours... i have tried everything me and a few fleetmate of mine can think of to get me back up again, as a precaution i would make sure your Directx and Vidcard drivers are all up to date and do a dxdiag dump. I will update if we figure it out before ya, thinkin we are close to solving this problem.

*edit* might as well drop my DXDIAG here... we are running the same basic machine yours is just shinier than mine.

dxdiag

rumblep 11-13-2012 10:44 PM

exact same issue, nearly same specs. slightly less ram and a Toshiba satellite.

paragon92518 11-14-2012 05:05 AM

Quote:

Originally Posted by idonotlikethis (Post 6556001)
I am having a similar if not identical problem to yours... i have tried everything me and a few fleetmate of mine can think of to get me back up again, as a precaution i would make sure your Directx and Vidcard drivers are all up to date and do a dxdiag dump. I will update if we figure it out before ya, thinkin we are close to solving this problem.

*edit* might as well drop my DXDIAG here... we are running the same basic machine yours is just shinier than mine.

dxdiag

When you mention that you are close to fixing the problem, since so many players are experiencing it, wouldn't the problem be coming from STO, not the computer of...all of us players?

kiantet 11-14-2012 09:41 AM

And another casualty
 
Yeap, I was playing season 6 STF's fine for a long time till season 7 and my intel graphics driver crashed repeatedly. Thinking it was a corrupted file, I installed the latest driver but to no avail.

I am going to try to log a support ticket. Hopefully it won't crashed before I click [submit].

idonotlikethis 11-14-2012 09:46 AM

it is most definitely S7 related... seems they did something that makes integrated intel HD graphics cards crash... hopefully somebody will figure out a fix for this insanity.

captaindsterling 11-14-2012 09:54 AM

Same problem here too. Tried force verifying and everything and it still does it. :mad::mad::mad:

admiralsvak 11-14-2012 10:12 AM

It did the same to me too, they better fix this because I want to do new romulus!:mad:

fewzz 11-14-2012 10:23 AM

Have Cryptic even posted for this problem (mind you theyd probably lie lol)???????

This is not a players machine it is with the game.

My game is fine but my two friends i play with have this error, sometimes it reports a differant error.

Maybe if we pay them more cash theyd fix this problem, i think there must be alot of players with this problem as i know two myself.

carnitas63 11-14-2012 11:38 AM

Same problem here. I was having the issue on tribble as well :confused:


All times are GMT -7. The time now is 05:54 AM.