Star Trek Online

Star Trek Online (http://sto-forum.perfectworld.com/index.php)
-   Windows and General: PC, Network, and Other Technical Issues (http://sto-forum.perfectworld.com/forumdisplay.php?f=401)
-   -   Warning: memory was low (http://sto-forum.perfectworld.com/showthread.php?t=452891)

dapperdrake 11-17-2012 02:48 PM

Warning: memory was low
 
Since the season 7. I get often this message:

"Warning: memory was low, running with reduced textures"

The only one problem. I didn't do anything in my computer.
This problem appears with season 7.
I got blur videogame with season 7 and now I get this kind of message.

Devs could you do your job nice way? Could you make your job right? Thanks in advance.

eclipsor 11-28-2012 10:58 AM

Having the same problem too.
I understand that this message is displayed because the memory was low. I can understand, that loading lower textures was necessary to prevent my game from crashing. But can you please at least make it disappear after like 5 seconds? It doesnt need to stay there and remind me constantly that I had lower memory for a split second.
I also dont understand why it triggers in loading screens. Its very annoying.

danielpenfold 11-28-2012 11:20 AM

I have had this problem but nothing this bad has happend before like this, So i do not get why it is doing now.?

crypticarmsman 11-28-2012 11:25 AM

It indicates the client code has a memory leak (IE it's not freeing up blocks of video memory that it's no longer using, so when it goes to lead more textures, it doesn't see enough free usable memory - hence you see that message and degraded performance.)

Until the Devs get around to fixing it; one workaround is to completely exit out of; and then restart the SYTO client an re-log into the game (that clears/releases/resets all used video memory.)

mastergenera1 11-28-2012 01:10 PM

Quote:

Originally Posted by crypticarmsman (Post 6828271)
It indicates the client code has a memory leak (IE it's not freeing up blocks of video memory that it's no longer using, so when it goes to lead more textures, it doesn't see enough free usable memory - hence you see that message and degraded performance.)

Until the Devs get around to fixing it; one workaround is to completely exit out of; and then restart the SYTO client an re-log into the game (that clears/releases/resets all used video memory.)

or have at least 8GB of system ram. WoT used to popup the same message for the samereason on peoples computers who had 2GB or 4GB.so yea when a game says the memory low error time to buy more ram

ajniemand 11-30-2012 12:28 PM

Time to get 8GIGS???
 
Quote:

Originally Posted by mastergenera1 (Post 6829911)
or have at least 8GB of system ram. WoT used to popup the same message for the samereason on peoples computers who had 2GB or 4GB.so yea when a game says the memory low error time to buy more ram

That is BS. They need to address this issue. Not us. 4GIGS is supposed to be MORE than enough.:mad:

Not very funny PAL.

Even if RAM these days ARE cheaper. That should not be the damn problem. Note that it happened AFTER season7 went up for these guys??? Before that it was FINE!

eclipsor 12-01-2012 09:27 AM

I dont really care that it swaps to lower textures - to be honest, I dont see much difference. But what annoys me the most is the text that is displayed afterwards! It should just appear for a second to inform me, and then disappear automaticly! Its just dumb that I have to restart the entire game to get rid of it!


All times are GMT -7. The time now is 02:25 PM.