Star Trek Online

Star Trek Online (http://sto-forum.perfectworld.com/index.php)
-   Graphical and Sound Issues (http://sto-forum.perfectworld.com/forumdisplay.php?f=148)
-   -   Character Models and Gen ingame Texture issues..after playin another game? (http://sto-forum.perfectworld.com/showthread.php?t=502171)

th3xr34p3r 01-01-2013 04:39 AM

Character Models and Gen ingame Texture issues..after playin another game?
 
Just wanted to let other players who multiple other games and/or other reason get confronted with the same problem to a viable solution.

Just had an issue in STO where the models ingame would have the skin layer z fight or shimmer between no texture (black) and their designated textures, both space and ground (only the ships and the pc/npc's,some slight shimmer with the environment mainly planets).

Now I have diagnosed and narrowed this to an external problem; most notably a memory leak after playing the game spec ops the line and believe its due to this issue I did not pick up till I did a cold restart (fully power off the pc wait 1-5min then start it up)

Edit: After a full reinstall of my system the z-fighting issue on npc's croped up again for a sec, and I think i finally narrowed it down to a setting in AA on the nvidia side..32x 8bit instead of 32x combined when set to enhance 3d application setting in the global profile for the driver config using nvidia inspector.

Re-edit: I have further narrowed (rulled out a memory leak) the issue down to having lighting quality to high and having AA enabled ingame. turning lighting quality to low or turning AA off entirely fixes the issue.

(solution to resolve the issue) edit the 3rd: I think I have this resolved now. I went in to the game install folder > sto > live > cache (deleted all files there) > piggs (deleted all files there) and re-patched. Also as of this edit am running the 310.90 whql drivers from nvidia.
NOTE: Turing Off Frame Stabilizer and Auto-stabilize framerate also causes the flicker, to eliviate it further keep both options ON.

I can officially state now once for all i have fixed the shimmer/z-fighting bug with the Textures, AA and Lighting on npc's and characters in gen.

ericwtng 02-08-2013 11:00 AM

What about the Severe LAG Spikes
 
What about the Severe LAG Spikes that have all but ruined the Gameplay experience for many of us. I know its not a hardware issue. Its an issue accociated with a recent Update / Patch put out by the developers. Any Ideas...?:)

th3xr34p3r 02-10-2013 03:41 PM

Quote:

Originally Posted by ericwtng (Post 7959981)
What about the Severe LAG Spikes that have all but ruined the Gameplay experience for many of us. I know its not a hardware issue. Its an issue accociated with a recent Update / Patch put out by the developers. Any Ideas...?:)

Actually depending on your experience with tweaking the OS on your system I can suggest one tool to help eliviate some of the lag (keyword being some lol)

http://www.wowinterface.com/download...atencyFix.html

and for those on mac

http://www.wowinterface.com/portal.p...731&pageid=248

I know majority of the issues are external cause of the cognet pass through from reading all the threads on the issue, but as I said this should help for the userside as I have used it myself on all my machines. :)

locutusofcactus 03-09-2014 12:47 PM

Thank you! Your solution seems to have worked for me.

tulipvorlax 03-10-2014 09:23 AM

I have to thanks the OP here because even though i dont need to decrease any quality settings, activating the frame stabilization solved my problem with flickering human like skins. Sometimes it was going all dark too.

THANKS !


All times are GMT -7. The time now is 09:35 AM.