Star Trek Online

Star Trek Online (http://sto-forum.perfectworld.com/index.php)
-   Graphical and Sound Issues (http://sto-forum.perfectworld.com/forumdisplay.php?f=148)
-   -   Nvidia owners... avoid the 310.xx drivers... (http://sto-forum.perfectworld.com/showthread.php?t=507471)

mightionny 01-06-2013 09:47 PM

Nvidia owners... avoid the 310.xx drivers...
 
...unless you want every NPC, or PC, that you see to have their head flicker and disappear.

I noticed this in 310.70, both beta and WHQL, plus the new 310.90 WHQL that was released tonight. Walk around ESD (Particularly the tailor/consumable area), and watch everyone's head flicker.

That if the NPC you talk to when you dock doesn't have his head disappear first.

I'm using a GTX570, btw.

tebsu 01-07-2013 02:55 AM

i am using the .70 driver for a while now without those problems. using a notebook with geforce gtx 675m

goldendharmny 01-07-2013 11:29 AM

Game Freezing
 
Got a 310.xx driver and my game lock up at random. Looks like that got some work to do.

crypticarmsman 01-07-2013 11:36 AM

I'm using these drivers on both my ASUS laptop and Desktop (with everything in STO pretty much maxed with the exception of anisotropic filtering and AA (at 8X); and I have not experienced the issues you describe on either computer. (Nvidia 460M on the laptop and a GTX265 on the desktop <--- upgrading this particular PC later this year, but IMO it still runs STO fine at max settings.)

Don't know what to tell you.

colson15 01-08-2013 04:28 PM

I just downloaded the very latest nvidia drivers.. I have seen this head issue a couple times... also, am I imagining things or with these drivers, are there more hitches and stutters? This seems rampant on ESD, but that could just be the game....

idrona 01-10-2013 03:51 AM

Quote:

Originally Posted by mightionny (Post 7379671)
...unless you want every NPC, or PC, that you see to have their head flicker and disappear.

I noticed this in 310.70, both beta and WHQL, plus the new 310.90 WHQL that was released tonight. Walk around ESD (Particularly the tailor/consumable area), and watch everyone's head flicker.

That if the NPC you talk to when you dock doesn't have his head disappear first.

I'm using a GTX570, btw.

Must be an Windows XP issue then?

mattjohnsonva 01-10-2013 04:01 AM

We generally have a tendancy to think that the latest drivers will work better, often there is no difference and quite often there will be an issue with some software you run. I never update any drivers for anything unless I have a problem running that software or device.

If it works, leave it!

th3xr34p3r 01-10-2013 04:04 AM

I recently had that issue and I have went through and resolved it. I will update the thread to clarify what the solution is in a min

Character Models and Gen ingame Texture issues..after playin another game?

patientnr0 01-10-2013 04:24 AM

its not only a Win XP Prob and it don't affects all Nvidia Cards.
Its also not an STO only prob.
I couldn't use anything with the 310.xx drivers (Win 7), 304 works great for me.

Quote:

If it works, leave it!
this!

idrona 01-10-2013 05:06 AM

Quote:

Originally Posted by patientnr0 (Post 7417941)
its not only a Win XP Prob and it don't affects all Nvidia Cards.
Its also not an STO only prob.
I couldn't use anything with the 310.xx drivers (Win 7), 304 works great for me.


this!

I have same graphics chipset as OP and are running Windows 7 64-bit with latest drivers always, no problem here.

Worth mentioning perhaps is that I use to make a clean install of the Nvidia drivers, you can select that option on install.


All times are GMT -7. The time now is 09:51 PM.