Star Trek Online

Star Trek Online (http://sto-forum.perfectworld.com/index.php)
-   Windows and General: PC, Network, and Other Technical Issues (http://sto-forum.perfectworld.com/forumdisplay.php?f=401)
-   -   game lags badly and sound breaks up but then its ok (http://sto-forum.perfectworld.com/showthread.php?t=516021)

qapla82 01-16-2013 08:22 AM

game lags badly and sound breaks up but then its ok
 
here is my tracert and nettest results:

tracert.

C:\Users\mike>tracert patchserver.crypticstudios.com

Tracing route to patchserver.crypticstudios.com [208.95.185.41]
over a maximum of 30 hops:

1 * 12 ms 16 ms cpc28-sotn9-2-0-gw.15-1.cable.virginmedia.com [8
6.18.39.1]
2 9 ms 13 ms 8 ms sotn-core-1a-ae4-1598.network.virginmedia.net [8
0.4.225.61]
3 12 ms 10 ms 11 ms winn-bb-1a-ae1-0.network.virginmedia.net [212.43
.163.149]
4 21 ms 26 ms 12 ms winn-bb-1b-ae0-0.network.virginmedia.net [213.10
5.172.162]
5 15 ms 12 ms 14 ms popl-bb-1a-ae1-0.network.virginmedia.net [62.253
.185.201]
6 15 ms 12 ms 11 ms popl-tmr-1-ae4-0.network.virginmedia.net [213.10
5.159.2]
7 24 ms 24 ms 23 ms amst-ic-1-as0-0.network.virginmedia.net [213.105
.175.6]
8 20 ms 22 ms 27 ms te0-7-0-10.ccr21.ams04.atlas.cogentco.com [130.1
17.15.5]
9 34 ms 26 ms 23 ms te0-2-0-7.ccr22.ams03.atlas.cogentco.com [154.54
.36.129]
10 29 ms 35 ms 34 ms te0-4-0-7.ccr21.lpl01.atlas.cogentco.com [154.54
.58.66]
11 122 ms 106 ms 98 ms te0-2-0-3.ccr22.bos01.atlas.cogentco.com [154.54
.0.209]
12 329 ms 214 ms 281 ms te3-4.ccr01.bos06.atlas.cogentco.com [154.54.46.
134]
13 143 ms 149 ms 190 ms 38.111.40.114
14 97 ms 95 ms 95 ms 208.95.185.41

Trace complete.

nettest.


Ping: 107.2 msec
Port: 80: 574 KB/sec 19 KB/sec 609 KB/sec 500
Port: 80: 572 KB/sec 19 KB/sec 608 KB/sec 500
Port: 443: 549 KB/sec 18 KB/sec 584 KB/sec 500
Port: 443: 545 KB/sec 16 KB/sec 579 KB/sec 500
Port: 7255: 562 KB/sec 19 KB/sec 601 KB/sec 500
Port: 7255: 580 KB/sec 16 KB/sec 616 KB/sec 500
Port: 7003: 605 KB/sec 20 KB/sec 642 KB/sec 500
Port: 7003: 575 KB/sec 21 KB/sec 611 KB/sec 500
Port: 7202: 619 KB/sec 22 KB/sec 658 KB/sec 500
Port: 7202: 583 KB/sec 21 KB/sec 620 KB/sec 500
Port: 7499: 545 KB/sec 17 KB/sec 578 KB/sec 500
Port: 7499: 562 KB/sec 17 KB/sec 597 KB/sec 500
Port: 80: 603 KB/sec 19 KB/sec 641 KB/sec 500
Idle NIC bandwidth Send: 1 KB/sec Recv: 4 KB/sec

and my computer is a windows 7 home prem, intel i7 ,nvidia gt425m 1gb , 4gb ddr3 im no gd at these things but i love sto and would be a shame to have to give it up thank you

qapla82 01-16-2013 08:38 AM

it keeps doing it off and on i have to play on low graphics just so its palyable but it still does it just not as bad and my computer is more than capable

lewstelamon01 01-16-2013 09:27 AM

Quote:

Originally Posted by qapla82 (Post 7503661)
here is my tracert and nettest results:

tracert.

C:\Users\mike>tracert patchserver.crypticstudios.com

Tracing route to patchserver.crypticstudios.com [208.95.185.41]
over a maximum of 30 hops:

1 * 12 ms 16 ms cpc28-sotn9-2-0-gw.15-1.cable.virginmedia.com [8
6.18.39.1]
2 9 ms 13 ms 8 ms sotn-core-1a-ae4-1598.network.virginmedia.net [8
0.4.225.61]
3 12 ms 10 ms 11 ms winn-bb-1a-ae1-0.network.virginmedia.net [212.43
.163.149]
4 21 ms 26 ms 12 ms winn-bb-1b-ae0-0.network.virginmedia.net [213.10
5.172.162]
5 15 ms 12 ms 14 ms popl-bb-1a-ae1-0.network.virginmedia.net [62.253
.185.201]
6 15 ms 12 ms 11 ms popl-tmr-1-ae4-0.network.virginmedia.net [213.10
5.159.2]
7 24 ms 24 ms 23 ms amst-ic-1-as0-0.network.virginmedia.net [213.105
.175.6]
8 20 ms 22 ms 27 ms te0-7-0-10.ccr21.ams04.atlas.cogentco.com [130.1
17.15.5]
9 34 ms 26 ms 23 ms te0-2-0-7.ccr22.ams03.atlas.cogentco.com [154.54
.36.129]
10 29 ms 35 ms 34 ms te0-4-0-7.ccr21.lpl01.atlas.cogentco.com [154.54
.58.66]
11 122 ms 106 ms 98 ms te0-2-0-3.ccr22.bos01.atlas.cogentco.com [154.54
.0.209]
12 329 ms 214 ms 281 ms te3-4.ccr01.bos06.atlas.cogentco.com [154.54.46.
134]

13 143 ms 149 ms 190 ms 38.111.40.114
14 97 ms 95 ms 95 ms 208.95.185.41

Trace complete.

nettest.


Ping: 107.2 msec
Port: 80: 574 KB/sec 19 KB/sec 609 KB/sec 500
Port: 80: 572 KB/sec 19 KB/sec 608 KB/sec 500
Port: 443: 549 KB/sec 18 KB/sec 584 KB/sec 500
Port: 443: 545 KB/sec 16 KB/sec 579 KB/sec 500
Port: 7255: 562 KB/sec 19 KB/sec 601 KB/sec 500
Port: 7255: 580 KB/sec 16 KB/sec 616 KB/sec 500
Port: 7003: 605 KB/sec 20 KB/sec 642 KB/sec 500
Port: 7003: 575 KB/sec 21 KB/sec 611 KB/sec 500
Port: 7202: 619 KB/sec 22 KB/sec 658 KB/sec 500
Port: 7202: 583 KB/sec 21 KB/sec 620 KB/sec 500
Port: 7499: 545 KB/sec 17 KB/sec 578 KB/sec 500
Port: 7499: 562 KB/sec 17 KB/sec 597 KB/sec 500
Port: 80: 603 KB/sec 19 KB/sec 641 KB/sec 500
Idle NIC bandwidth Send: 1 KB/sec Recv: 4 KB/sec

and my computer is a windows 7 home prem, intel i7 ,nvidia gt425m 1gb , 4gb ddr3 im no gd at these things but i love sto and would be a shame to have to give it up thank you

Specs of your PC don't have much to do with latency. The bolded hop I've highlighted on your trace has been rather problematic over the last few months.

jennyluve 01-16-2013 01:53 PM

To add to the previous poster:

It's true, cogentco has been identified as a problem child in the world of ISP's. Unfortunately there's absolutely nothing that can be done about it shy of contacting them and hoping they'll figure out what's really going on. Sadly, it's truly on their side.

I wish you the best in this...

Oh yeah! Before I forget, I've considered this issue and was thinking that perhaps if you setup a proxy server to go through before cogentco get's it's greasy hands all over your packets, you might be able to avoid all of this, at least until they pull their heads out that is LOL.

qapla82 01-19-2013 07:42 AM

hey and thankyou for your input :) i will try to make my ownw proxy see if that helps wish me luck.

jennyluve 01-19-2013 10:57 AM

Quote:

Originally Posted by qapla82 (Post 7549971)
hey and thankyou for your input :) i will try to make my ownw proxy see if that helps wish me luck.

*crosses fingers*

I really do hope this works but...

lewstelamon01 01-19-2013 03:00 PM

I'll also add to this that you make sure you're using the proxy for STO/CO only. If you play any other PWE games, well...they don't like proxies much. Could cause some account issues.

If you don't play any other PWE games besides STO, you'll be all right.

qapla82 04-06-2013 10:15 AM

solved my issues
 
hey just an update after many attempts of various things ive solved the problem which was over heating and (advanced system care) i took care of both and i dont seem to get much lag anymore :rolleyes: thanks for the help guys :)


All times are GMT -7. The time now is 09:04 PM.