Star Trek Online

Star Trek Online (http://sto-forum.perfectworld.com/index.php)
-   Windows and General: PC, Network, and Other Technical Issues (http://sto-forum.perfectworld.com/forumdisplay.php?f=401)
-   -   Poor Graphics Performance on GTX 260 (http://sto-forum.perfectworld.com/showthread.php?t=58708)

Archived Post 01-12-2010 10:12 PM

Poor Graphics Performance on GTX 260
 
I'm experiencing really poor performance on my machine. I'm using 64 bit vista. Every second or so I experience a 1/4 of a second hitch in the ground game only. (Space game is fine). The number of players in the zone seems to have a big impact on the problem. I can play on low settings fine, recommended normally are broken but right now they're "ok" (I assume because people are logging off?).

------------------
System Information
------------------
Time of this report: 1/13/2010, 00:06:06
Machine name: DRACHS-PC
Operating System: Windows Vista™ Home Premium (6.0, Build 6001) Service Pack 1 (6001.vistasp1_gdr.090805-0102)
Language: English (Regional Setting: English)
System Manufacturer: Dell Inc
System Model: XPS 630i
BIOS: Phoenix - AwardBIOS v6.00PG
Processor: Intel(R) Core(TM)2 Duo CPU E8400 @ 3.00GHz (2 CPUs), ~3.0GHz
Memory: 6140MB RAM
Page File: 2672MB used, 9827MB available
Windows Dir: C:\Windows
DirectX Version: DirectX 10
DX Setup Parameters: Not found
DxDiag Version: 6.00.6001.18000 64bit Unicode

Display Devices
---------------
Card name: NVIDIA GeForce GTX 260
Manufacturer: NVIDIA
Chip type: GeForce GTX 260
DAC type: Integrated RAMDAC
Device Key: Enum\PCI\VEN_10DE&DEV_05E2&SUBSYS_0D1A19F1&REV_A1
Display Memory: 3692 MB
Dedicated Memory: 877 MB
Shared Memory: 2814 MB
Current Mode: 1920 x 1200 (32 bit) (60Hz)
Monitor: Generic PnP Monitor
Driver Name: nvd3dumx.dll,nvwgf2umx.dll,nvwgf2umx.dll,nvd3dum,n vwgf2um,nvwgf2um
Driver Version: 8.17.0011.9562 (English)
DDI Version: 10
Driver Attributes: Final Retail
Driver Date/Size: 11/20/2009 20:34:54, 11775080 bytes
WHQL Logo'd: Yes
WHQL Date Stamp:
Device Identifier: {D7B71E3E-46A2-11CF-1B5F-112D1FC2C535}
Vendor ID: 0x10DE
Device ID: 0x05E2
SubSys ID: 0x0D1A19F1
Revision ID: 0x00A1
Revision ID: 0x00A1

Archived Post 01-12-2010 10:15 PM

I'm having stuttering issues on my GTX280. I've read that 190.62 fixes the problem but that version does not have the GPU throttling fix so that's not an option.

Archived Post 01-12-2010 10:17 PM

I'm having the same issue.

Archived Post 01-12-2010 10:46 PM

I dont have it every second but it does hitch sometimes and I have a gtx 260 Mobile. It can be described as similar to memory issues I have experienced in the past with my older computer. After I move a certain distance it feels like it has to quickly load things. However, I have 4GB DDR3 RAM and my video card has 1GB GDDR3 so I don't think thats it unless this game's memory allocation is poor.

Archived Post 01-12-2010 10:55 PM

I also have a GTS 260 and it seems to me that the lastest hot fix build introduced this problem at i was getting double or triple frame rates durring all of CB

Archived Post 01-12-2010 11:26 PM

I can confirm now that it is all about the other players. I just did a mission solo. No other players is smooth as butter, other players = pain and suffering. Earth station makes me want to commit suicide. Now I lower my graphics settings to low every time I go there.

Archived Post 01-12-2010 11:42 PM

I also have same poor performance on core2duo 2,4ghz, GF8800GTS320mb, 4GB ram, windows 7 64-bit.

In space is somewhat fine exept OB lag.

But on ground missions i also have to lower settings and still doesent help a lot.

Is there a way to lock settings to dx9 rather than poor dx10 or dx11? When on lowest settigs game doesnt look good....

Archived Post 01-13-2010 01:10 AM

This problem came with last game patch, is not a problem in graphics drivers.

Archived Post 01-13-2010 01:16 AM

There was a post in another thread taht turning Shadows to low/off and Dinamic light as well. Since its not only a 260 that has shtuter problems. Had the same problrm in WoW if i turned on shadows couldnt play tah game

Archived Post 01-13-2010 01:27 AM

I am having the same stutering issues as you and their is no way i should be experiencing this IMO with the system i have and the quality of the gfx in this game. I have tried numerous settings and it doesnt seem to matter what i do it always stutters at some point..I can play crysis on max settings with better results then this.
I am running windows 7 64 bit with a
i7 920
12 GB DDR3
GTX 295
Creative X-fi sound
1 TB 7200 rpm WD
24 " Samsung
22 " Acer
Mamba Razer mouse
Saitek Cyborg Keyboard

I know it is a beta and all, but this seems a little odd.


All times are GMT -7. The time now is 06:54 AM.