Star Trek Online

Star Trek Online (http://sto-forum.perfectworld.com/index.php)
-   Windows and General: PC, Network, and Other Technical Issues (http://sto-forum.perfectworld.com/forumdisplay.php?f=401)
-   -   Login Screen Crashes (http://sto-forum.perfectworld.com/showthread.php?t=60955)

Archived Post 01-13-2010 09:41 PM

Launcher Crashes
 
Problem:

I downloaded the 7.8 gb file from FilePlanet, and ran the installer. The installation went fine, but when I try to run the game, as soon as it gets to the Launcher login section, it crashes with no error. I'm not sure why it does this, but any insight would be nice. My specs are below. Thanks for the help.

Graphics Card:
Name: Nvidia GeForce 9600 GT
Manufacturer: NVIDIA
Chip Type: GeForce 9600 GT

Operating System: Windows 7 Ultimate 64-Bit

Client Info:

Prefentry SystemSpecs.Aticrossfiregpucount 0

Prefentry SystemSpecs.Audiodrivername

Prefentry SystemSpecs.Audiodriveroutput

Prefentry SystemSpecs.Audiodriverversion

Prefentry SystemSpecs.Computername MUNCHY-PC

Prefentry SystemSpecs.Cpucachesize 6356992

Prefentry SystemSpecs.Cpuidentifier "Intel64 Family 6 Model 23 Stepping 6, GenuineIntel"

Prefentry SystemSpecs.Cpuspeed 2.997e+009

Prefentry SystemSpecs.Diskfree 23905017856

Prefentry SystemSpecs.Disktotal 182881087488

Prefentry SystemSpecs.Hassse 1

Prefentry SystemSpecs.Hassse2 1

Prefentry SystemSpecs.Isrunningnortonav 0

Prefentry SystemSpecs.Isusingd3ddebug 0

Prefentry SystemSpecs.Isvista 1

Prefentry SystemSpecs.Isx64 1

Prefentry SystemSpecs.Material_Hardware_Supported_Features

Prefentry SystemSpecs.Material_Supported_Features "SM20| SM20_PLUS| SM30| SM30_PLUS| SM30_HYPER"

Prefentry SystemSpecs.Nummonitors 1

Prefentry SystemSpecs.Numrealcpus 2

Prefentry SystemSpecs.Numvirtualcpus 2

Prefentry SystemSpecs.Nvidiasligpucount 0

Prefentry SystemSpecs.Osver0_Lowversion 1

Prefentry SystemSpecs.Osver1_Highversion 6

Prefentry SystemSpecs.Osver2_Build 7100

Prefentry SystemSpecs.Osver3_Servicepackmajor 0

Prefentry SystemSpecs.Osver4_Servicepackminor 0

Prefentry SystemSpecs.Osver5_Hostversion 6.1.7100.0

Prefentry SystemSpecs.Physicalmemoryavailable 2141720576

Prefentry SystemSpecs.Physicalmemorymax 4294172672

Prefentry SystemSpecs.Ramspeedgbs 1.54939

Prefentry SystemSpecs.RenderingHacks REHA_NONE

Prefentry SystemSpecs.Svnbuildnumber 84098

Prefentry SystemSpecs.Videocarddeviceid 1570

Prefentry SystemSpecs.Videocardname "NVIDIA GeForce 9600 GT"

Prefentry SystemSpecs.Videocardvendorid 4318

Prefentry SystemSpecs.Videodriverversion 8.15.11.9038

Prefentry SystemSpecs.Videomemory 512

Prefentry SystemSpecs.Videoolddriver 0

Prefentry SystemSpecs.Virtualaddressspace 2147418134

Archived Post 01-13-2010 10:02 PM

I really need this to get answered so I that I don't needlessly download it again.

(bump)

Archived Post 01-13-2010 10:04 PM

Try the second post on this thread: http://forums.startrekonline.com/showthread.php?t=57331

That post has instructions for how to verify your client data files to make sure they're not truncated or corrupted. That will give you an idea of if you need to download them again or not.

The good news is that you can manually delete files of the installation and the launcher will grab new copies to download.

Archived Post 01-13-2010 10:06 PM

I would wait for the patch to go through and see if it fixes it. A lot of us seem to be having the same problem. If this patch does fix it you'll save yourself a lot of time. If it doesn't than i'm afraid i'll be in the same boat you are :(

Archived Post 01-13-2010 10:38 PM

Well that's the thing. The launcher crashes. It doesn't even get to the patcher. As soon as the launcher starts up, it shows the launcher login screen then crashes.

Archived Post 01-13-2010 10:41 PM

Quote:

Originally Posted by Joester (Post 1416841)
Well that's the thing. The launcher crashes. It doesn't even get to the patcher. As soon as the launcher starts up, it shows the launcher login screen then crashes.

You should be able to patch now. If the launcher crashes on you, verify your files or reinstall.

Archived Post 01-13-2010 10:44 PM

Quote:

Originally Posted by cipher_nemo (Post 1416978)
You should be able to patch now. If the launcher crashes on you, verify your files or reinstall.

Is there a manual patch? And by verify files do you mean do what it says on the second post of this thread? http://forums.startrekonline.com/showthread.php?t=57331

Archived Post 01-13-2010 10:52 PM

Quote:

Originally Posted by Joester (Post 1417097)
Is there a manual patch? And by verify files do you mean do what it says on the second post of this thread? http://forums.startrekonline.com/showthread.php?t=57331

The patching is all automatic right now. But by verify files, yes. If you have it completely installed, try it and see if they match. If not, delete them and let the launcher do its automatic patch to replace them.

Archived Post 01-13-2010 10:59 PM

Quote:

Originally Posted by cipher_nemo (Post 1417510)
The patching is all automatic right now. But by verify files, yes. If you have it completely installed, try it and see if they match. If not, delete them and let the launcher do its automatic patch to replace them.

Except for the fact that I can't open the launcher. I've been trying to convey this to you! As soon as the launcher opens, it crashes.

Archived Post 01-13-2010 11:12 PM

Quote:

Originally Posted by Joester (Post 1417952)
Except for the fact that I can't open the launcher. I've been trying to convey this to you! As soon as the launcher opens, it crashes.

Then I'd completely wipe it and re-download everything. Sounds like badly corrupted files.


All times are GMT -7. The time now is 11:41 AM.