Star Trek Online

Star Trek Online (http://sto-forum.perfectworld.com/index.php)
-   Windows and General: PC, Network, and Other Technical Issues (http://sto-forum.perfectworld.com/forumdisplay.php?f=401)
-   -   The launch won't stop patching. (http://sto-forum.perfectworld.com/showthread.php?t=610721)

paxinae 04-05-2013 06:00 PM

The launcher won't stop patching, and here's why.
 
Just as the title says. The launcher patches and patches, seems to get hung up on something, and then restarts the same download over and over. I've already tried uninstalling, and then reinstalling. I've tried verifying my files, too. So it's definitely something going on the other side that's messing up.

I hope they extend the first contact celebrations because of this. It'd be a reason to nerdrage if I missed it because of a technical issue outside of my control.

UPDATE: Someone found out which file was failing to be loaded.
Quote:

Originally Posted by tieleal (Post 9133671)
I have a similar issue. After checking the log I found the file it is getting stuck on.

130409 15:16:11 39 [1]: HTTP patching connected to stohttppatch.crypticstudios.com:80
130409 15:16:13 40 [1]: transfer failed, trying again for bin/ModelHeaders.bin (retry 8, compressed)
130409 15:16:13 41 [1]: HTTP patching disconnected from stohttppatch.crypticstudios.com:80: Unexpected HTTP response(997:Unknown socket error)

The launcher thinks it is downloading data, but it isn't. It keeps trying to get that file over and over. I let it run the other day and when I got back, it was showing something along the lines of:

Patched 1024KB / 233MB
Received 3500MB - 0%


treycat 04-06-2013 11:37 AM

Help!
 
I have been having the same problem, it just started yesterday for me
Please help!

panthro2 04-06-2013 01:10 PM

Well I been having Launcher problems since Wednesday Night. Looks like I was Last directed to perfect World for tech Support.

That Sight is so Chaotic to navigate. But it's definitely a PW Problem as Champions is having the same problems.

Well probably be lingering for days so I'm off to play other FUNCTIONING F2P Games, See you all On 'Blood and Glory' or Closed Beta for "Marvel Heroes" no First Contact for us this year.

drcybertronic5 04-08-2013 02:06 AM

Hi, launcher wont work for me too, I been trying since Wed last week and still cant get in :(. Keep saying the launcher can patch. Hope the devs fix this soon, have 2 special project for my starbase and hope they wont cancel it

kalavier 04-09-2013 06:47 AM

Mine ALWAYS reaches 82% on patching STO, then stops.

This is a bummer, since I was being enticed back into the game to do some **** and get the Special bat'leth for my KDF characters and then maybe actually play some of the game.

Way to fail cryptic, when I WANT to play the game, it doesn't work... :(.

edit: After a bit of a wait, the patcher suddenly jumped. First 83%, then 94% and then complete.

tieleal 04-09-2013 08:18 AM

I have a similar issue. After checking the log I found the file it is getting stuck on.

130409 15:16:11 39 [1]: HTTP patching connected to stohttppatch.crypticstudios.com:80
130409 15:16:13 40 [1]: transfer failed, trying again for bin/ModelHeaders.bin (retry 8, compressed)
130409 15:16:13 41 [1]: HTTP patching disconnected from stohttppatch.crypticstudios.com:80: Unexpected HTTP response(997:Unknown socket error)

The launcher thinks it is downloading data, but it isn't. It keeps trying to get that file over and over. I let it run the other day and when I got back, it was showing something along the lines of:

Patched 1024KB / 233MB
Received 3500MB - 0%

paxinae 04-09-2013 07:52 PM

That's a great discovery! Thanks! At least we know what's going on now.

panthro2 04-10-2013 11:02 AM

They still haven't fix this yet?

I have been offline for a week now

ae85mad 04-10-2013 03:39 PM

does anybody know if there is anything done about this??? i just downloaded and wanting to play for the first time but same thing it just stops patching, even tho it says its still receiving. closest ive got is 93% does anybody know whats going on? are ppl able to play at all?

calistobrady 04-11-2013 03:10 PM

I'm unable to play since the Crystalline Entity patch went live. It patches up about 70MB and then doesn't proceed any further. Windows network stats show data is coming down but it doesn't seem to apply the patch to the game. I've left it for 30mins at three separate occasions and no change.

I'd say they need to RE-patch and fix this error ASAP as the CE event is a TIME-LIMITED one and people are going to miss out on their crystals to count towards those dilithium reputation rewards.

If they don't fix it in a timely fashion then we should be credited towards the rewards at least. Other people are logged in and making progress, what about those who are afflicted by this technical issue?


All times are GMT -7. The time now is 06:38 PM.