Star Trek Online

Star Trek Online (http://sto-forum.perfectworld.com/index.php)
-   Gameplay Bug Reports (http://sto-forum.perfectworld.com/forumdisplay.php?f=69)
-   -   Character selection screen bugged (http://sto-forum.perfectworld.com/showthread.php?t=699881)

paxfederatica 05-22-2013 05:49 PM

Character selection screen bugged
 
The shard's down right now so I can't post a screencap, but the new character selection screen appears to be bugged. Instead of my toon and four BOffs, I'm usually seeing my toon and the same BOff in four different poses. Sometimes even my toon is replaced by yet another clone of the same BOff.

vermatrix 05-22-2013 05:58 PM

I have a problem sorta like that, on mine it shows just my character and my first officer as the ship crew and for the ship it has my ship's name but my shuttle is displayed

unrakan 05-23-2013 12:09 AM

same prob here, but with my KDF toon only tough, not with FED one.

jaelrinya 05-23-2013 02:21 AM

I have the same problem. My bridge officers are just clones, too. :D

Is there a "simple" solution for this display bug, or do we have to wait for a patch?

mntlrptrs 05-23-2013 04:31 AM

Hmm. I haven't seen any "cloning" as of yet, but I've had some transparency issues like no face/floating eyes or a rifle hanging mid-air.
I took a screenshot of it, not sure where/how to post it.

nanomorph 05-23-2013 05:10 AM

Mine occasionally gets the armor costume wrong. As in, my toon will be wearing MACO Mk XII armor (costume) upon logging in, but the screen defaults to showing the first costume on my list, which is a helmet-less Omega Mk XII.

Also, on my Klingon toon, said toon's boffs don't show up alongside.

dethsyth47 05-23-2013 09:23 AM

I'm having the same problem. Only my main character and first officer are shown. The rest are all clones of the same boff. I hope there is a way to fix this cause i really dig the new character select screen.

maracroft 05-23-2013 10:55 AM

This is an odd issue. I don't remember anyone talking about this on Tribble and never had it happen there. Must be related to the cloning of BO's on the bridge we had.

smokeybacon90 07-13-2013 05:15 AM

Reviving this thread as I have just encountered it and there seems to be no work around. Changing away team layout or ships does nothing. From chatting in some channels I see others have the same issue, so let us bring more attention to it in the hope for a fix.

Oddly I noticed that just before this bug began, the affected toon also ran into the double boff station bug, whereby the status screen showed 8 stations (the usual 4 were duplicated), and 2 active starships, and 1 boff disappeared completely during the duration. This bug did not hang around for long, the stations reverted to normal and the missing boff returned. However then the character select screen bugged out, cloning boffs and displaying a boff where the ship should be.

I am no expert in this at all, but perhaps in the process of experiencing the double boff station bug, something particular in my character's database entry was broken. I have yet to see this appear on any other toon.

smokeybacon90 07-16-2013 05:25 AM

Found a working fix to this bug. Somehow (perhaps due to the aforementioned duplicating boff stations) the names of the outfits assigned to each of my boffs were all the same (accounthandle_charactername), and upon seeing this I figured that perhaps the character selection screen simply queries the outfit names rather than some actual bridge officer database entry. So I gave all the outfits unique names, i.e. the name of the Boff, and this fixed the display bug completely. No more cloned boffs, and the ship appears properly.

Spread the word!


All times are GMT -7. The time now is 01:28 PM.