Star Trek Online

Star Trek Online (http://sto-forum.perfectworld.com/index.php)
-   Windows and General: PC, Network, and Other Technical Issues (http://sto-forum.perfectworld.com/forumdisplay.php?f=401)
-   -   Any word of findings on Nvidia SLI support? (http://sto-forum.perfectworld.com/showthread.php?t=72697)

Archived Post 01-20-2010 06:34 AM

Any word of findings on Nvidia SLI support?
 
Meanwhile many PC gaming rigs have either crossfire of Nvidia SLI, can anyone confirm or give feedback as to how this game runs on SLI setups? I'm still awaiting Atari to sort out my open beta membership as a preorder client. I will be updating the thread with my own findings when I get a chance to get ingame.

Archived Post 01-20-2010 06:37 AM

Quote:

Originally Posted by Sepulch (Post 1542265)
Meanwhile many PC gaming rigs have either crossfire of Nvidia SLI, can anyone confirm or give feedback as to how this game runs on SLI setups? I'm still awaiting Atari to sort out my open beta membership as a preorder client. I will be updating the thread with my own findings when I get a chance to get ingame.

I don't run SLI or Crossfire in the traditional sense, but I do run a GTX 295 which has dual GPUs on one card and have their own, internal SLI bridge chip. I have to say that STO makes full use of my second GPU, more than LOTRO and DDO that I've played in the past with this card.

Archived Post 01-20-2010 07:55 AM

That's some very good news, I got two 8800GTX cards and while these start to get dated in these modern fast evolving times, running them in pairs still give me a tremendous performance boost. Though I'm not sure if your card can indeed be compared with an actual SLI setup.

Archived Post 01-20-2010 08:04 AM

i run a pair of GTX 280's in SLI, no problems anymore sincei started using the recent Nvidia Beta drivers that came out last night. ( Stuttering problem on ground )

other then that i have been using Max Everything 1920x1080 since day 1 of OB with no problems ( Space Only )

Archived Post 01-20-2010 09:19 AM

Quote:

Originally Posted by Sepulch (Post 1543386)
That's some very good news, I got two 8800GTX cards and while these start to get dated in these modern fast evolving times, running them in pairs still give me a tremendous performance boost. Though I'm not sure if your card can indeed be compared with an actual SLI setup.

Ah, I used to run two 8800 GTX cards in SLI as well over a year ago. They're still solid performers even today, and in SLI a pair of those should have no problems with STO. Your gameplay should be very smooth at high settings. :)

As for my card, yes, it's consider SLI even if it's one card. I even have to have SLI enabled in the NVIDIA control panel to use both GPUs.

The same SLI chip and bridge you use on individual cards is used on my card in-between the two GPUs. My card has 1.7 GB of video ram, but just like SLI, I really only get 800-some MB of video memory for actual use since the textures have to be duplicated for each GPU's dedicated memory.

You should be fine with your setup and the open beta client makes good use of multiple GPUs/video cards.

Archived Post 01-20-2010 10:19 AM

On the Ati side of things, Crossfire works as intended. Both of my 5770 cards are being utilized it seems, and framerate usually doesn't dip below 80-100 in space or 60-80 on the ground with all settings maxed at 1900x1200 (no AA do to that particular bug of course). Of course, I've had a couple of huge fleet actions occasionally dip that down to about 20ish, but that's to be expected I suppose :D

Archived Post 01-20-2010 10:30 AM

side note:
do the 192.61 drivers improve or break anything?

Archived Post 01-20-2010 01:15 PM

Quote:

Originally Posted by acme64 (Post 1545846)
side note:
do the 192.61 drivers improve or break anything?

Reports are in that they fix stuttering in ground combat if you have a lot of high settings enabled. I haven't tried them yet. I wanted to last night, but I wanted to play open beta more than update my PC. ;)

But in short, they shouldn't break anything or you'd see people in the forums complaining about it. :)

Archived Post 01-21-2010 08:40 AM

I have a Dell M1730 with two full fledged 8800GTX graphics cards in SLI, my only problem atm is that the severe stuttering cannot be solved at this point cause desktop drivers do not work. I even modified the inf (a common practice) but that didnt work. I have to say in space and all performance is great, but on the ground framerate is not satisfactory with two 8800GTX in SLI.

For the record I get like 120fps in ****, 70 fps in Age Of Conan, etc.

Archived Post 01-21-2010 09:50 AM

I run 2 9800 GTs in SLI and before the recent patch I was getting like 5-10 FPS on ground with low settings, Now I can get 25 FPS on med settings with shadows and lights turned off :/

SO yes it runs better but for a setup that can run Dragon Age on full, FEAR2 on full and Crysis on high this sure is running hard on my system


All times are GMT -7. The time now is 11:32 AM.