Star Trek Online

Star Trek Online (http://sto-forum.perfectworld.com/index.php)
-   Windows and General: PC, Network, and Other Technical Issues (http://sto-forum.perfectworld.com/forumdisplay.php?f=401)
-   -   10gb download others say only 700mb is there something wrong? (http://sto-forum.perfectworld.com/showthread.php?t=74104)

Archived Post 01-20-2010 11:20 PM

10gb download others say only 700mb is there something wrong?
 
A lot of people are talking about a 700mb download for the patch. For some reason I am having to download the full 10gb all over again. I was in the game and left at the 8 minute warning before the servers went down at 7 tonight.

Why and I having to do the full 10gb all over again. With everyone else patching this will take me well over 12 hours at the speeds I am getting out of your launcher. Why am I not downloading the smaller portion that others are reporting they are downloading? This will mean I would have downloaded almost 10gb the first time a couple small patches and now another 10gb.

I think I saw stormshade saying some people that got in early only got half the file. Am I one of those hence the huge download?

Archived Post 01-20-2010 11:27 PM

What OS are you running and where did you install STO to?

Archived Post 01-20-2010 11:30 PM

I'm having the same issue. I've gotten every other patch fine, but this one is huge. Been downloading for over 30min and I'm only at 13%. I'm running windows 7 and got STO from fileplanet.

Archived Post 01-20-2010 11:31 PM

Quote:

Originally Posted by coderanger
What OS are you running and where did you install STO to?

I am running vista 32bit

"C:\Users\Public\Games\Cryptic Studios\Star Trek Online.exe"

Archived Post 01-21-2010 12:10 AM

i'm running xp and having to download 3.4 gig's

Archived Post 01-21-2010 01:11 AM

my laptop, running windows 7, haven't been running sto for 48 hours, had 800mb patch to download.... my stationary, running windows 7, and was on sto last night, had 3.8gb patch to download...

Archived Post 01-21-2010 01:17 AM

It's sucks, sure. But I'm sure we can find something else to do during that time.

I just hope this patch solves the "Server not responding" every 2-5 seconds with rubber-banding issue I've had since open beta started.

Archived Post 01-21-2010 01:18 AM

Quote:

Originally Posted by duckforceone (Post 1562263)
my laptop, running windows 7, haven't been running sto for 48 hours, had 800mb patch to download.... my stationary, running windows 7, and was on sto last night, had 3.8gb patch to download...

roh no shaggy

sounds like their patch program is having trouble determining who needs what patched and is randomly assigning larger downloads to those that did not need it.

Me thinks the launcher program team is going to be very busy.

Archived Post 01-21-2010 03:05 AM

Windows XP Pro SP 3: 800 MB patch, time to download about 15 Mins at 16Mbit.

Archived Post 01-21-2010 03:55 AM

I'm not quite as bad as OP, but still...

2.5 GB patch started at 10:00 PM Eastern took over 3.5 hours to download, which is very unusual for me to begin with. I have 3 MB/sec download capability. Then I try to log in and get version mismatch. WTH? Then I reload the launcher, and now it starts the 800 MB patch. Something weird is going on. It had to patch me in order to patch me?

WinXP pro
3 GB Ram
Core2Duo 6600
Asus Geforce 8800 GTS 320
Installed to default location.


All times are GMT -7. The time now is 11:37 PM.