Star Trek Online

Star Trek Online (http://sto-forum.perfectworld.com/index.php)
-   Windows and General: PC, Network, and Other Technical Issues (http://sto-forum.perfectworld.com/forumdisplay.php?f=401)
-   -   System halt 10-15 minutes in (not thermal) (http://sto-forum.perfectworld.com/showthread.php?t=81479)

Archived Post 01-24-2010 09:02 PM

System halt 10-15 minutes in (not thermal)
 
I have a problem where 10 to 15 minutes into playing STO (maybe a little longer sometimes), my system comes to a complete halt, where all on-screen activity stops, and there's no response from my keyboard and mouse. If I have music on too, it will go on for about 30 seconds more, then starts sounding like its being slowed down as much as possible. It's NOT overheating, I have both CPU monitoring and video card monitoring going on and it never gets any hotter than any other game. Everything is at stock speed and my drivers are at most 2 weeks old.

Every other game runs perfectly EXCEPT for Borderlands and Batman: Arkham Asylum, something that *might* help point the way (and maybe help me resolve those games too!).


My specs: (this is in the dxdiag of course)

Core2Quad 2.4 ghz
8 gigs RAM
ATi 4850 (Asus branded)
Windows 7 64 bit

DxDiag:

http://pastebin.com/f76a7c0bb

Archived Post 01-24-2010 09:44 PM

just for the sake of trouble shooting. You might try going into your device manager and disabling your sound card. See if it locks up with no sound.

I think that's probably an ATI 4850 not nVidia. You probably have an nvidia motherboard chip set and get them confused or something. ;)

Archived Post 01-24-2010 09:49 PM

Quote:

Originally Posted by CapnScragg (Post 1651431)
just for the sake of trouble shooting. You might try going into your device manager and disabling your sound card. See if it locks up with no sound.

I think that's probably an ATI 4850 not nVidia. You probably have an nvidia motherboard chip set and get them confused or something. ;)

You know, I should know better, but it's absolutely an ATi, you are right. :rolleyes: at me. I'll edit that right

I'll try that. I use onboard audio, so my thoughts were there would be many more problems if it was that, but I'll give it a shot anyway


All times are GMT -7. The time now is 06:20 AM.