Star Trek Online

Star Trek Online (http://sto-forum.perfectworld.com/index.php)
-   Windows and General: PC, Network, and Other Technical Issues (http://sto-forum.perfectworld.com/forumdisplay.php?f=401)
-   -   Updating launcher, unable to connect to patch server. (http://sto-forum.perfectworld.com/showthread.php?t=877921)

starkofthenorth 10-10-2013 06:09 PM

Updating launcher, unable to connect to patch server.
 
Updating launcher, unable to connect to patch server.

Network connection is good.

Launcher attempts to connect 23 times.

starkofthenorth 10-11-2013 01:22 PM

Launcher autoupdate continues to be unable to connect to the patch server. Local files deleted and reinstalled with no corrected results.

starkofthenorth 10-11-2013 01:55 PM

Autoupdate fails when launched from either Steam or Arc.

grouchyotaku 10-11-2013 02:35 PM

Sound like it could be a issue caused by your ISP... What does your 'Net Test' and 'Trace Route' diagnostic results look like??? Both tests are described in this thread... http://sto-forum.perfectworld.com/sh...d.php?t=225155

starkofthenorth 10-11-2013 04:27 PM

The net test file link no longer exists.

this is what tracert came up with

Microsoft Windows [Version 6.1.7601]
Copyright (c) 2009 Microsoft Corporation. All rights reserved.

C:\Users\ROSS>tracert patchserver.crypticstudios.com
Unable to resolve target system name patchserver.crypticstudios.com.

This problem is happening with more than just STO. I am seeing the same issue with Neverwinter and Blacklight Retribution.

grouchyotaku 10-11-2013 06:10 PM

Quote:

Originally Posted by starkofthenorth (Post 12846981)
...
C:\Users\ROSS>tracert patchserver.crypticstudios.com
Unable to resolve target system name patchserver.crypticstudios.com.
....

This says you have a problem with DNS (Domain Name System) which converts host names into IP addresses...

Try flushing your DNS cache (a simple GOOGLE search will get the info on how to do this...)

If that doesn't work, you will have to contact your ISP and ask their help for configuring DNS on your system...

Also, I just tried the link, and the 'Net Test' binary is still there, but if your system can't resolve DNS names, that would explain why you can't get it...

starkofthenorth 10-11-2013 07:27 PM

Looks like I am calling my ISP. Thank you for your help.

starkofthenorth 10-12-2013 12:08 PM

So it appears my ISP, Go Wifi, has seen fit to block access to PWE services. I can access their websites but not the game servers.

Time to get a new ISP.


All times are GMT -7. The time now is 01:00 PM.