View Single Post
Ensign
Join Date: Dec 2012
Posts: 1
# 20
01-22-2014, 03:10 PM
Fatal Error: Direct3D driver returned error code
(DXGI_ERROR_DEVICE_REMOVED) while checking sync query.
Technical Details" Sync query 8 0x14ac1240 GetDate==
0x887a0005 0 NF422 D3D11 Device removed due to DXGI-ERROR_DEVICE_HUNG 0x887a006
8 0x14ac1240 this # changes with every crash
12 0x1479a080
14 0x1483dac0
just to list a few

Note:
Pentium i7 core
Win7
Nvidia 210 (yes basic low end card has worked fairly well)
Driver Version 332.21
Now I have been playing STO for over a year (2x Q's WW events) and I've never had any major problems playing STO till I made that 1 change (listed below),
>On 1/20-21/14 while in game! switched video options in drop down box
from DX 9e to Dx11 hoping to improve the look of game. Played fine w/out problem.
Till next day 1/21/14 when trying to log back into game.
Then the crashing & errors started!
1st thing I tried was a un/re-install of STO & deletion of any remaining STO files & folders
System restore back to 1/20/14 2pm way before any changes made in STO
Use of Regedit to look for but not change any trace of "STO"
Video driver roll back & update
Run dxdiag
Remaning of PC (ake John Doe's pc) [network name]
Reading of forums

With all the things I have tried, 1 of those "fixes" should have worked if it was something on my end ? Now it is like there is something on the server end with my account/pc name/ I.P. address Settings keeping me from playing on with my pc! Because MY real life Brother can use his pc to log on to my account & play just fine on his end! His pc name & I.P. address are different than mine, so it is only logical !