View Single Post
Lt. Commander
Join Date: Dec 2007
Posts: 120
# 68 hmm
10-18-2011, 07:46 PM
Hello. I have recently returned to the game, and found a problem with lag that I never had before. I don't think it's my ISP, because I have a friend who was on at the same time as me without any issues.

Here's my nettest. Sometimes the second Port 80 times out, sometimes it's around 300. Sometimes it times out, and sometimes it's really low. I've seen the test hang on other ports too.

contacting nettest server..
Local IP: 75.111.10.8
Ping: 136.8 msec
Port: 80: 390 KB/sec 15 KB/sec 412 KB/sec 500
Port: 80: 266 KB/sec 12 KB/sec 285 KB/sec 500
Port: 443: 379 KB/sec 12 KB/sec 401 KB/sec 500
Port: 443: 316 KB/sec 11 KB/sec 332 KB/sec 500
Port: 7255: 360 KB/sec 13 KB/sec 380 KB/sec 500
Port: 7255: 426 KB/sec 15 KB/sec 449 KB/sec 500
Port: 7003: 376 KB/sec 14 KB/sec 396 KB/sec 500
Port: 7003: 312 KB/sec 11 KB/sec 328 KB/sec 500
Port: 7202: 41 KB/sec 2 KB/sec 44 KB/sec 500
Port: 7202: 318 KB/sec 11 KB/sec 335 KB/sec 500
Port: 7499: 297 KB/sec 14 KB/sec 315 KB/sec 500
Port: 7499: 398 KB/sec 14 KB/sec 420 KB/sec 500
Port: 80: 381 KB/sec 14 KB/sec 402 KB/sec 500
Idle NIC bandwidth Send: 0 KB/sec Recv: 0 KB/sec
hit return to exit

Microsoft Windows [Version 6.1.7601]
Copyright (c) 2009 Microsoft Corporation. All rights reserved.

C:\Users\Jason>tracert patchserver.crypticstudios.com

Tracing route to patchserver.crypticstudios.com [208.95.185.41]
over a maximum of 30 hops:

1 <1 ms <1 ms <1 ms 192.168.2.1
2 10 ms 9 ms 11 ms Domination [0.0.0.0]
3 16 ms 9 ms 8 ms 173-219-249-68-link.sta.suddenlink.net [173.219.
249.68]
4 53 ms 56 ms 52 ms 173-219-249-34-link.sta.suddenlink.net [173.219.
249.34]
5 58 ms 55 ms 64 ms 173-219-249-248-link.sta.suddenlink.net [173.219
.249.248]
6 55 ms 57 ms 52 ms 66-76-232-13.tyrd.suddenlink.net [66.76.232.13]

7 * * * Request timed out.
8 52 ms 54 ms 54 ms te0-4-0-1.ccr22.ord01.atlas.cogentco.com [154.54
.6.209]
9 76 ms 77 ms 75 ms te0-5-0-6.ccr22.bos01.atlas.cogentco.com [154.54
.45.242]
10 74 ms 76 ms 77 ms te4-2.ccr01.bos06.atlas.cogentco.com [66.28.4.25
4]
11 147 ms 147 ms 156 ms 38.111.40.114
12 152 ms 149 ms 143 ms 208.95.185.41

Trace complete.


My ISP is Suddenlink, in Amarillo, Texas. Running Windows 7 Home 64bit, exceeds system reqs by a decent margin. No issues in any other online games.

I see something timed out - that changes every time I run the tracert. Sometimes I can play without a hitch for a while and then rubberbanding happens, till I get disconnected. I have played at 4pm, 9pm, 3am...time makes no difference. There is a Belkin wireless router on my network. I have tried removing it with no notable results. I have all firewalls down. Tried powercycling everything.

This didn't happen a few months ago. Can someone tell me how to fix it?

Oh, and I tried the US Proxy option in the launcher. No beans. I will try the EU one now.

ETA The EU proxy doesn't solve anything.