View Single Post
Empire Veteran
Join Date: Jun 2012
Posts: 48
# 183 Something is going on with STO
07-22-2012, 05:37 PM
Quote:
Originally Posted by gggooly View Post
...As has been stated by others, this has only begun recently for me...
Same here. ComCast Cable is my ISP.

The server not responding disconnects are irregular in their timing, the only consistency is when they do occur, it most often happens with map transitions of any type in any area.

Obviously some instances like ESD and DS9 are typically over crowded so I have always avoided them like the plague and use alternative areas instead, only going there when I absolutely have to.

I have a new PC with a fresh install of the game as of a couple months ago. I have disabled on demand patching and just did a force verify to make sure all my files are good.

---------------------BEGIN TESTS---------------------------

---------------------TRACERT---------------------------

M:\>tracert patchserver.crypticstudios.com
Tracing route to patchserver.crypticstudios.com [208.95.185.41]
over a maximum of 30 hops:
1 <1 ms <1 ms <1 ms ROUTER [192.168.1.1]
2 * * * Request timed out.
3 7 ms 8 ms 9 ms 68.10.10.93
4 5 ms 5 ms 5 ms 172.22.48.226
5 10 ms 11 ms 9 ms 172.22.60.140
6 7 ms 7 ms 8 ms 172.22.60.130
7 7 ms 7 ms 7 ms 68.10.8.181
8 17 ms 45 ms 17 ms 68.1.4.139
9 18 ms 17 ms 17 ms te0-2-0-5.ccr22.dca01.atlas.cogentco.com [154.54.41.117]
10 24 ms 25 ms 26 ms te0-2-0-2.ccr22.jfk02.atlas.cogentco.com [154.54.26.182]
11 26 ms 26 ms 25 ms te0-4-0-3.ccr22.bos01.atlas.cogentco.com [154.54.44.66]
12 126 ms 207 ms 207 ms te4-2.ccr01.bos06.atlas.cogentco.com [66.28.4.254]
13 31 ms 35 ms 35 ms 38.111.40.114
14 25 ms 29 ms 26 ms 208.95.185.41
Trace complete.

---------------------CRYPTIC'S NETTEST.EXE---------------------------
M:\>nettest.exe
contacting nettest server..
Local IP: 98.190.241.xxx
Ping: 26.6 msec
Port: 80: 903 KB/sec 40 KB/sec 986 KB/sec 500
Port: 80: 2254 KB/sec 75 KB/sec 2379 KB/sec 500
Port: 443: 2080 KB/sec 74 KB/sec 2197 KB/sec 500
Port: 443: 2012 KB/sec 69 KB/sec 2125 KB/sec 500
Port: 7255: 2162 KB/sec 78 KB/sec 2286 KB/sec 500
Port: 7255: 1076 KB/sec 41 KB/sec 1137 KB/sec 500
Port: 7003: 407 KB/sec 16 KB/sec 435 KB/sec 500
Port: 7003: 737 KB/sec 27 KB/sec 780 KB/sec 500
Port: 7202: 854 KB/sec 34 KB/sec 944 KB/sec 500
Port: 7202: 1020 KB/sec 43 KB/sec 1083 KB/sec 500
Port: 7499: 395 KB/sec 16 KB/sec 423 KB/sec 500
Port: 7499: 864 KB/sec 39 KB/sec 943 KB/sec 500
Port: 80: 1050 KB/sec 43 KB/sec 1117 KB/sec 500
Idle NIC bandwidth Send: 0 KB/sec Recv: 0 KB/sec
hit return to exit

---------------------PING---------------------------

M:\>ping patchserver.crypticstudios.com

Pinging patchserver.crypticstudios.com [208.95.185.41] with 32 bytes of data:
Reply from 208.95.185.41: bytes=32 time=30ms TTL=48
Reply from 208.95.185.41: bytes=32 time=29ms TTL=48
Reply from 208.95.185.41: bytes=32 time=29ms TTL=48
Reply from 208.95.185.41: bytes=32 time=29ms TTL=48

Ping statistics for 208.95.185.41:
Packets: Sent = 4, Received = 4, Lost = 0 (0% loss),
Approximate round trip times in milli-seconds:
Minimum = 29ms, Maximum = 30ms, Average = 29ms

---------------------END---------------------------

I'd say there are some issues with Cryptic's servers or their network.