View Single Post
Ensign
Join Date: Jun 2012
Posts: 2
# 209
09-17-2012, 08:58 PM
I have been monitoring this problem over the past two weeks or so, and have done the tests as requested. Over and over I'm seeing massive latency in the cogentco network. Here is a typical sample:

==========================================
Tracing route to patchserver.crypticstudios.com [208.95.185.41]
over a maximum of 30 hops:

1 <1 ms <1 ms <1 ms 192.168.1.1
2 16 ms 10 ms 10 ms 10.77.36.1
3 12 ms 14 ms 14 ms tge7-1.snantx1400-er02.texas.rr.com [24.28.133.2
40]
4 30 ms 19 ms 31 ms tge0-8-0-9.snantx1000-tr02.texas.rr.com [24.175.
33.62]
5 21 ms 22 ms 20 ms 24.175.32.152
6 30 ms * 27 ms ae23.dllatxl3-cr01.texas.rr.com [24.175.32.146]

7 22 ms 21 ms 20 ms 107.14.17.136
8 22 ms 24 ms 19 ms ae-3-0.pr0.dfw10.tbone.rr.com [66.109.6.209]
9 17 ms 21 ms 17 ms te9-4.ccr01.dfw03.atlas.cogentco.com [154.54.11.
49]
10 16 ms 18 ms 25 ms te0-0-0-4.ccr21.dfw01.atlas.cogentco.com [154.54
.6.57]
11 32 ms 27 ms 35 ms te0-2-0-1.mpd21.mci01.atlas.cogentco.com [154.54
.5.218]
12 41 ms 40 ms 39 ms te0-2-0-3.mpd21.ord01.atlas.cogentco.com [154.54
.30.106]
13 63 ms 66 ms 61 ms te0-1-0-1.ccr21.bos01.atlas.cogentco.com [154.54
.24.53]
14 229 ms 211 ms 236 ms te4-4.ccr01.bos06.atlas.cogentco.com [66.28.4.42
]

15 87 ms 87 ms 90 ms 38.111.40.114
16 92 ms 88 ms 82 ms 208.95.185.41

Trace complete.
=============================================

Everything else is spectacular except one router, always one of the atlas.cogentco.com and it usually seems to be in Boston. I will post more examples if needed.