View Single Post
Starfleet Veteran
Join Date: Jul 2012
Posts: 91
I've been getting a huge amount of lag, I checked the ping using netgraph and it is fluctuating wildly from 100-3000 ping. Here is a Tracert to the patchserver:

Tracing route to patchserver.crypticstudios.com [208.95.185.41]
over a maximum of 30 hops:

1 1 ms 1 ms 1 ms 192.168.1.1
2 8 ms 9 ms 8 ms 10.14.8.1
3 8 ms 8 ms 8 ms 10.1.1.9
4 61 ms 201 ms 198 ms 209.221.47.61
5 108 ms 103 ms 113 ms atl-bb1-geth0-0-0-15.telia.net [213.248.90.29]
6 118 ms 119 ms 137 ms ash-bb1-link.telia.net [80.91.252.213]
7 123 ms 116 ms 121 ms te0-7-0-6.mpd21.iad02.atlas.cogentco.com [154.54
.10.57]
8 130 ms 125 ms 122 ms te0-2-0-4.mpd21.dca01.atlas.cogentco.com [154.54
.26.113]
9 58 ms 63 ms * te0-7-0-2.mpd21.jfk02.atlas.cogentco.com [154.54
.3.46]
10 * 60 ms 51 ms te0-0-0-1.ccr21.bos01.atlas.cogentco.com [154.54
.6.1]
11 47 ms 45 ms 49 ms te3-4.ccr01.bos06.atlas.cogentco.com [154.54.46.
134]
12 62 ms 70 ms 57 ms 38.111.40.114
13 47 ms 61 ms 48 ms 208.95.185.41

Trace complete.

Here are the Nettest results:

contacting nettest server..
Local IP: ******* - I'm hiding this
Ping: 130.5 msec
Port: 80: 13 KB/sec 8 KB/sec 15 KB/sec 500
Port: 80: 32 KB/sec 2 KB/sec 36 KB/sec 500
Port: 443: 28 KB/sec 10 KB/sec 110 KB/sec 500
Port: 443: 24 KB/sec 6 KB/sec 57 KB/sec 500
Port: 7255: 28 KB/sec 4 KB/sec 32 KB/sec 500
Port: 7255: timed out
Port: 7003: 29 KB/sec 3 KB/sec 49 KB/sec 500
Port: 7003: 30 KB/sec 2 KB/sec 35 KB/sec 500
Port: 7202: timed out
Port: 7202: 21 KB/sec 3 KB/sec 34 KB/sec 500
Port: 7499: 33 KB/sec 2 KB/sec 37 KB/sec 500
Port: 7499: 36 KB/sec 3 KB/sec 41 KB/sec 500
Port: 80: 38 KB/sec 2 KB/sec 41 KB/sec 500
Idle NIC bandwidth Send: 1 KB/sec Recv: 0 KB/sec
hit return to exit

My ISP is Northland Cable and I'm located near Savannah, GA.

Here is a Pingtest from pingtest.net:
http://www.pingtest.net/result/73275626.png

Here is a Speedtest:
http://www.speedtest.net/result/2347373763.png

I've tried bypassing the router and switching the routers, no luck. I've got STO installed on a Desktop and a Laptop and the lag is happening on both.

Anyone got any ideas of what could be going on?

Before Season 7 I was not having any issues with lag, ever since it began its been horrible a lot of the time. Every once in a while I get some time to play when there's no lag, but it seems those times are coming less and less often.

Last edited by pegasussgc; 12-02-2012 at 08:13 PM.