View Single Post
Commander
Join Date: Jun 2012
Posts: 441
# 231
12-08-2012, 11:11 AM
Quote:
Originally Posted by andymartens23 View Post
Microsoft Windows [Version 6.1.7600]
Copyright (c) 2009 Microsoft Corporation. All rights reserved.

C:\Windows\system32>tracert patchserver.crypticstudios.com

Tracing route to patchserver.crypticstudios.com [208.95.185.41]
over a maximum of 30 hops:

1 * * * Request timed out.
2 15 ms 15 ms 15 ms tl12sj.wp.shawcable.net [64.59.177.98]
3 15 ms 15 ms 15 ms rc1nr-tge0-2-5-0.wp.shawcable.net [66.163.73.193
]
4 31 ms 35 ms 35 ms rc1so-ge2-0-0-1.cg.shawcable.net [66.163.77.202]

5 25 ms 27 ms 24 ms xe-9-2-0.edge4.Chicago3.Level3.net [4.53.98.49]

6 25 ms 29 ms 25 ms vlan51.ebr1.Chicago2.Level3.net [4.69.138.158]
7 32 ms 24 ms 40 ms ae-6-6.ebr1.Chicago1.Level3.net [4.69.140.189]
8 24 ms 27 ms 25 ms ae-14-51.car4.Chicago1.Level3.net [4.69.138.6]
9 27 ms 26 ms 24 ms te0-3-0-1.ccr22.ord03.atlas.cogentco.com [154.54
.13.9]
10 25 ms 25 ms 25 ms te0-3-0-5.ccr22.ord01.atlas.cogentco.com [154.54
.43.233]
11 47 ms 55 ms 47 ms te0-3-0-1.ccr22.bos01.atlas.cogentco.com [154.54
.24.57]
12 50 ms 60 ms 49 ms te3-2.ccr01.bos06.atlas.cogentco.com [154.54.46.
130]
13 47 ms 49 ms 52 ms 38.111.40.114
14 46 ms 51 ms 57 ms 208.95.185.41

Trace complete.

C:\Windows\system32>

My ISP is Shaw Cable and I'm in Winnipeg , Manitoba , Canada


and my nettest

unable to allocate performance buffer
contacting nettest server..
Local IP: 24.78.228.225
Ping: 428.7 msec
Port: 80: 265 KB/sec 0 KB/sec 0 KB/sec 500
Port: 80: 147 KB/sec 0 KB/sec 0 KB/sec 500
Port: 443: 137 KB/sec 0 KB/sec 0 KB/sec 500
Port: 443: 127 KB/sec 0 KB/sec 0 KB/sec 500
Port: 7255: 187 KB/sec 0 KB/sec 0 KB/sec 500
Port: 7255: 420 KB/sec 0 KB/sec 0 KB/sec 500
Port: 7003: 168 KB/sec 0 KB/sec 0 KB/sec 500
Port: 7003: 4 KB/sec 0 KB/sec 0 KB/sec 500
Port: 7202: 76 KB/sec 0 KB/sec 0 KB/sec 500
Port: 7202: 305 KB/sec 0 KB/sec 0 KB/sec 500
Port: 7499: 175 KB/sec 0 KB/sec 0 KB/sec 500
Port: 7499: 142 KB/sec 0 KB/sec 0 KB/sec 500
Port: 80: 479 KB/sec 0 KB/sec 0 KB/sec 500
Idle NIC bandwidth Send: 0 KB/sec Recv: 0 KB/sec
hit return to exit
Contact your ISP as in the example above yours. Those nettest numbers are atrocious.

As also outlined in the OP of this thread, try releasing and renewing your IP.

Open a command prompt, type ipconfig /release Wait a few seconds, then at the next prompt, type ipconfig /renew. You may also have to contact your ISP to obtain a new IP address. (especially if your IP is static).

Normal for columns 1-3 should be 300-500KB/s and column 2 should be about 20 KB/s.

What gets me is that even your port 80 (standard HTTP) port is a little off. Whatever the hell it's pinging, too, as bolded above...it's taking a stupidly long time to get there...

Also, as a commonsensical security precaution, black out your local IP.
****
Lagging, D/Cing, or rubberbanding? Here's some help.

Current ships: A lot. RTR 15 National Championships....and counting

Last edited by lewstelamon01; 12-08-2012 at 11:53 AM.