View Single Post
Commander
Join Date: Jun 2012
Posts: 441
# 108
01-02-2013, 12:21 AM
Quote:
Originally Posted by sloansect31 View Post
I've been moaning about this in other sections and didn't see this thread here until mine was moved into this section... lol... should have looked hey!?!?! Anyway I'm glad the issue seems widespread so at least its not because of geographical location etc. (tho I'm sure it doesnt help).

Here's my tracert to patchserver.crypticstudios.com

1 <1 ms <1 ms <1 ms
2 1 ms 1 ms 1 ms
3 17 ms 16 ms 16 ms nexthop.qld.iinet.net.au [203.215.9.250]
4 17 ms 16 ms 17 ms te7-1.bne-pipe-bdr2.iinet.net.au [203.215.8.22]
5 29 ms 31 ms 29 ms xe-0-0-3-0.syd-mas-core1.iinet.net.au [203.215.20.108]
6 30 ms 30 ms 29 ms 32433.chep02.cu.telstraglobal.net [134.159.130.105]
7 29 ms 29 ms 29 ms i-0-6-1-0.sydp-core01.bi.telstraglobal.net [202.84.223.9]
8 181 ms 181 ms 181 ms i-0-5-0-0.1wlt-core01.bx.telstraglobal.net [202.84.140.185]
9 178 ms 177 ms 177 ms i-0-4-0-1.eqla01.bi.telstraglobal.net [202.84.251.154]
10 189 ms 183 ms 183 ms cogent-peer.eqla01.pr.telstraglobal.net [134.159.63.198]
11 177 ms 178 ms 177 ms te0-1-0-5.mpd21.lax01.atlas.cogentco.com [154.54.82.157]
12 213 ms 214 ms 213 ms te0-1-0-3.ccr21.iah01.atlas.cogentco.com [154.54.44.237]
13 228 ms 228 ms 229 ms te0-0-0-7.mpd21.atl01.atlas.cogentco.com [154.54.28.253]
14 239 ms 240 ms 239 ms te0-3-0-2.mpd21.dca01.atlas.cogentco.com [154.54.28.17]
15 245 ms 245 ms 245 ms te0-0-0-2.mpd21.jfk02.atlas.cogentco.com [154.54.41.18]
16 295 ms 278 ms 279 ms te0-1-0-2.ccr22.bos01.atlas.cogentco.com [154.54.44.38]
17 291 ms 280 ms 294 ms te4-4.ccr01.bos06.atlas.cogentco.com [66.28.4.42]
18 295 ms 301 ms 305 ms 38.111.40.114
19 296 ms 295 ms 296 ms 208.95.185.41


Nettest results:
Ping: 273.0 msec
Port: 80: 241 KB/sec 9 KB/sec 255 KB/sec 500
Port: 80: 228 KB/sec 9 KB/sec 241 KB/sec 500
Port: 443: 222 KB/sec 9 KB/sec 236 KB/sec 500
Port: 443: 230 KB/sec 9 KB/sec 245 KB/sec 500
Port: 7255: 4 KB/sec 2 KB/sec 10 KB/sec 500
Port: 7255: timed out
Port: 7003: 4 KB/sec 2 KB/sec 9 KB/sec 500
Port: 7003: timed out
Port: 7202: 5 KB/sec 2 KB/sec 9 KB/sec 500
Port: 7202: timed out
Port: 7499: timed out
Port: 7499: 3 KB/sec 3 KB/sec 21 KB/sec 500
Port: 80: 235 KB/sec 10 KB/sec 250 KB/sec 500
Idle NIC bandwidth Send: 2 KB/sec Recv: 6 KB/sec

No anti-virus or firewall programs active & have been playing this game on this connection for the last 9 months without issue until the holidays started.

Provider: iinet Australia.
Your traceroute looks like hell, the highlighted numbers are all well over the problematic level (150 and above)

Your nettest is a complete hash. Optimal numbers are 200 or better for the first and third columns and 20 or better for the middle one. Some ports are timing out entirely. (which could be a firewall issue or your router isn't putting anything out of those ports at all).

A call to your ISP may be in order, or at the very least a reset of your modem. Router could be problematic too. (assuming both aren't one and the same).

Try one of the proxies as well. That might help.
****
Lagging, D/Cing, or rubberbanding? Here's some help.

Current ships: A lot. RTR 15 National Championships....and counting

Last edited by lewstelamon01; 01-02-2013 at 12:24 AM.