Go Back   Star Trek Online > Support > Gameplay Bug Reports
Login

Notices

Reply
 
Thread Tools Display Modes
Lt. Commander
Join Date: Dec 2007
Posts: 120
I just got my first Antiproton Beam Bank this morning, and I was a bit surprised at what I saw. "809 Phaser Damage"

So thinking it was just a typo, I just put on thee Antiproton mags and checked the listed DPS on the weapon bar. "809 Phaser Damage" So.. Being very weary now, I transwarped to Sol and bought a MK IV phaser relay.

Sure enough, "858 Phaser Damage".

I would be a lot less concerned about this if I had skilled into phasers, but I'm a disruptor tard, so I can't really exploit this bug.

I have already filed the bug report about it, but given the fact that I have bug reports from Head Start that have not even been acknowledged.... I decided to post about it. Forum threads seem to get noticed a lot sooner then ticket number 653029.

Combat Log and Tooltip
Tooptip after +15 Phaser Console

Edit: Added in screenshot. Because as we all know, pics or it didn't happen.
Edit: Put in actual ticket ID for accurate referencing.

Edit: Upon further investigation of the other AP weapons, it appears that the bug is running purely with the Dual AP Beam Banks, which also have a bugged item icon. However, this is still a somewhat serious issue.

Kinda surprised that this got through the internal testing, if there was any.
Lt. Commander
Join Date: Dec 2007
Posts: 120
# 2
02-12-2010, 08:43 AM
Tooltips are often incorrect/misleading in STO currently (unfortunately). Text problem =/= bug.

Got shoot something with the antiproton weapons and check the combat log. It'll say the actual damage type there, rather than what the tooltip thinks the damage is. If it's actually doing phaser damage, then you get to call it a bug. If it is in fact dong antiproton damage, then you do not. Also, I think abilities and items that affect weapon damage affect output if the weapon type is that (ie. with a +10 tetryon console, you do +10 if a tetryon named weapon is equipped, rather than +10 if you're doing tetryon damage.) I could be wrong, though.
Lt. Commander
Join Date: Dec 2007
Posts: 120
# 3
02-12-2010, 08:52 AM
Lt. Commander
Join Date: Dec 2007
Posts: 120
# 4
02-12-2010, 03:06 PM
Double post, and bumping in a single reply. I'm on a roll. Bringing to front for attention.
Lt. Commander
Join Date: Dec 2007
Posts: 120
# 5
02-12-2010, 05:15 PM
Quote:
Originally Posted by BlackWyvern View Post
It seems to have been fixed!
Lt. Commander
Join Date: Dec 2007
Posts: 120
# 6
02-12-2010, 06:36 PM
Still Broken. Dual Anti-Proton Beam Banks do Phaser dmg ( and are total **** compared to mark X green Plasmas.. wtf)
Lt. Commander
Join Date: Dec 2007
Posts: 120
# 7
02-12-2010, 07:44 PM
I'll be picking up the first of two dual cannons tomorrow, so I'll be able to see if that bug is crossing over to all of them, or just the beam banks for now. Hopefully it's just a single-item bug, given its icon is also boned.
Reply

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is Off
HTML code is Off


All times are GMT -7. The time now is 11:13 AM.