Lt. Commander
Join Date: Dec 2007
Posts: 120
# 1 Keybind Questions
06-03-2010, 07:51 AM
Reading Faithborn's healing post and reference to Ambience post
Keep in mind game is down, so just putting it out there, can't test till servers up

If I wanted to make a keybind to use my CRF and HY based on what isn't on cooldown
I could assign the following keybind?

/bind ` "+TrayExecByTray 1 2 $$ +TrayExecByTray 2 2 $$ +TrayExecByTray 1 3 $$ +TrayExecByTray 2 3"

which based on the attached grid, would attempt to use my best CRF(s) first and my Best HY(s) to my single qoute (think it's called a backqoute) key by number one key. Keep in mind, I'm a clicker right now, the keybinds are interesting and want to know more.

1|2 = CRFIII
2|2 = CRFII
1|3 = HYIII
2|3 = HYII
Lt. Commander
Join Date: Dec 2007
Posts: 120
# 2
06-03-2010, 08:08 AM
/bind Space "GenSendMessage HUD_Root FireAll$$+trayexecbytray 0 0$$+trayexecbytray 0 1$$+trayexecbytray 0 2$$+trayexecbytray 0 3$$+trayexecbytray 0 4$$+trayexecbytray 0 5$$+trayexecbytray 0 6$$+trayexecbytray 0 7$$+trayexecbytray 0 8$$+trayexecbytray 0 9"
this is what i used on my escort to activate all buffs and fire (buffs on lowest bar).
Lt. Commander
Join Date: Dec 2007
Posts: 120
# 3
06-03-2010, 08:30 AM
@Bostish: That looks like it'll work. But why would you want to load HYT at the same time as CRF? Surely you'd want to preload it, to minimise downtime?

@Zorena: Wouldn't it be better to fire all weapons at the end, so that they benefit from the buffs?
Lt. Commander
Join Date: Dec 2007
Posts: 120
# 4
06-03-2010, 08:33 AM
Quote:
Originally Posted by Mise
@Bostish: That looks like it'll work. But why would you want to load HYT at the same time as CRF? Surely you'd want to preload it, to minimise downtime?
Good point, and part of the reason I wanted to come to the forums your right, I didn't even think about getting the 30 second timer going, ty!

Your other question was specific to the Autofire starting the sequence instead of being at the end if thats even possible.

so for simplicity: (I understand and will adopt what you have mentioned Zorena, the string was so long though)

/bind Space "+TrayExecByTray 1 3 $$ +TrayExecByTray 2 3 $$ +TrayExecByTray 1 2 $$ +TrayExecByTray 2 2 $$ GenSendMessage HUD_Root FireAll" ?

So after 4 taps of the space bar, i'm buffed, 5th tap is going to town. Right?
Lt. Commander
Join Date: Dec 2007
Posts: 120
# 5
06-03-2010, 10:59 AM
Glad some folks found my keybind stuff useful heh. One comment though. Tray 1 is actually "0" if you use the TrayExec commands. So the 1st power in the 1st tray is "0 0". Just subtract 1 from the tray and # location when making binds, unless something has changed.

Quote:
Originally Posted by Bostish
Good point, and part of the reason I wanted to come to the forums your right, I didn't even think about getting the 30 second timer going, ty!
As for HYT, I actually only use space for beams/cannons, and use my side mouse button (button4) for my torpedoes. So I usually bind the HYT to that before the command to fire torpedoes. That was actually what this was doing in my post that faithborn quoted:
Button4 "+TrayExecByTray 1 1 $$ GenSendMessage HUD_Root FireAll"

Quote:
Your other question was specific to the Autofire starting the sequence instead of being at the end if thats even possible.

so for simplicity: (I understand and will adopt what you have mentioned Zorena, the string was so long though)

/bind Space "+TrayExecByTray 1 3 $$ +TrayExecByTray 2 3 $$ +TrayExecByTray 1 2 $$ +TrayExecByTray 2 2 $$ GenSendMessage HUD_Root FireAll" ?

So after 4 taps of the space bar, i'm buffed, 5th tap is going to town. Right?
Technically, it's 2 taps then you fire if you do it quickly. Tap 1 activates 1 of the 2 CRFs, which puts the 2nd one on cooldown so the next keypress skips over both CRFs onto the HYT (which then puts the 4th power on CD), and then after that the 1st 4 powers are all on GCD or CD, so the 3rd press fires the weapons.
Lt. Commander
Join Date: Dec 2007
Posts: 120
# 6
06-03-2010, 12:48 PM
Thank you! I have made the modification and the current bind looks like this. Your information is very useful.

/bind Space "+TrayExecByTray 0 0 $$ +TrayExecByTray 0 1 $$ +TrayExecByTray 0 2 $$ +TrayExecByTray 0 3 $$ +TrayExecByTray 1 2 $$ +TrayExecByTray 1 3 $$ GenSendMessage HUD_Root FireAll"

I've even updated my grid

My mouse kinda boring. I seem to break them kinda easy, so i get the cheapy ones

Also seems to be a limitation on bind length.
Lt. Commander
Join Date: Dec 2007
Posts: 120
# 7
06-03-2010, 09:34 AM
Quote:
Originally Posted by Mise View Post
@Bostish: That looks like it'll work. But why would you want to load HYT at the same time as CRF? Surely you'd want to preload it, to minimise downtime?

@Zorena: Wouldn't it be better to fire all weapons at the end, so that they benefit from the buffs?
probably..
Lt. Commander
Join Date: Dec 2007
Posts: 120
# 8
06-03-2010, 08:32 AM
Think you solved two of my other problems.

Right now, my auto attack is set to "something and change cancels". "Maintain" does seem to cause a lot of friendly fire

Your initial method seems to be a better solution "Space "GenSendMessage HUD_Root FireAll", the way I target now isn't very effiecient when aoe jammed. Cause I have autofire all on.

I have to find my target, click on it then start my attack again. Seems to be a bug when jammed, I always least send one volley to the nearest friendly, though "cancel" is suppose to prevent that.

The other is why make it more keypresses than needed
Lt. Commander
Join Date: Dec 2007
Posts: 120
# 9 doesn't fit in chat?
08-14-2010, 11:12 AM
Quote:
Originally Posted by Zorena
/bind Space "GenSendMessage HUD_Root FireAll$$+trayexecbytray 0 0$$+trayexecbytray 0 1$$+trayexecbytray 0 2$$+trayexecbytray 0 3$$+trayexecbytray 0 4$$+trayexecbytray 0 5$$+trayexecbytray 0 6$$+trayexecbytray 0 7$$+trayexecbytray 0 8$$+trayexecbytray 0 9"
this is what i used on my escort to activate all buffs and fire (buffs on lowest bar).
Hi all,

Sorry if this resurrects a thread but i was referring to this to set up some keybinds. I tried to set it as specified above, but apparently the whole bind will not take in my chat box? Seems to cut it off in the middle of the bind for slot 6...

Any suggestions?

Thx!
Lt. Commander
Join Date: Dec 2007
Posts: 120
# 10
08-14-2010, 04:31 PM
Quote:
Originally Posted by Fletch246
Hi all,

Sorry if this resurrects a thread but i was referring to this to set up some keybinds. I tried to set it as specified above, but apparently the whole bind will not take in my chat box? Seems to cut it off in the middle of the bind for slot 6...

Any suggestions?

Thx!
  • type this ingame at your chat
/bind_save_file fletch
  • open your file called fletch witch is under
  • E:\st0\Cryptic Studios\Star Trek Online\Live
  • for me
  • write in instead of your current spacebar bind

Space "GenSendMessage HUD_Root FireAll$$+trayexecbytray 0 0$$+trayexecbytray 0 1$$+trayexecbytray 0 2$$+trayexecbytray 0 3$$+trayexecbytray 0 4$$+trayexecbytray 0 5$$+trayexecbytray 0 6$$+trayexecbytray 0 7$$+trayexecbytray 0 8$$+trayexecbytray 0 9"
  • save file
  • go ingame type
/bind_load_file fletch

then your done
Closed Thread

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is Off
HTML code is Off


All times are GMT -7. The time now is 01:39 PM.