Lt. Commander
Join Date: Dec 2007
Posts: 120
Launcher successfully remembers my perfect world login since the game forced me to create one, however when I log out of one character to another the saved login is my old one.

Nothing I have tried will change it
Lt. Commander
Join Date: Dec 2007
Posts: 120
# 2
01-30-2012, 04:17 AM
Next question. Just what the hell does one have to do to get any responce around here?
Lt. Commander
Join Date: Dec 2007
Posts: 120
# 3
01-30-2012, 05:59 AM
The username for the launcher is remembered using a registry key (which I cannot look up and post at the moment, because I'm not at home). I'm not sure if this will also change the ingame login name.

In your STO directory (or is it the userdata directory I'll look this up when I'm at home) there is somewhere a text/configuration file where the account name is stored. Maybe this is the one used to remember the ingame login name.

If it's neither the registry tweak nor the configfile it might be a bug in the linked Cryptic-PWE-Account-Management.

As I said, I'll lookup the above mentioned when I'm at home and post it here.
Lt. Commander
Join Date: Dec 2007
Posts: 120
# 4
01-30-2012, 11:35 AM
I'm at home at last... =)

Ok, this is the registrykey:

[HKEY_CURRENT_USER\Software\Cryptic\Cryptic Launcher]
"UserName"="THISisYOURusername"



And the textfile I mentioned can be found here:

<INSTALLDIR>\StarTrekOnline\Live\Localdata\Gamepre fs.Pref

look for the line starting with

PrefEntry Login.Username

For me it was sufficent to change the registryvalue.
Lt. Commander
Join Date: Dec 2007
Posts: 120
# 5
01-31-2012, 11:04 AM
I appreciate the help, but both that registry entry and the preference file show my new username. Indeed, when I login from launcher it's my old name.

The problem is when I logout (to switch characters) it's my old usename again
Lt. Commander
Join Date: Dec 2007
Posts: 120
# 6 Same Issue
02-12-2012, 08:13 AM
I'm having the same problem. I've tried searching every file in the STO directory, as well as the entire Windows registry, for my old username. No dice.

EDIT: I also looked for a per-user and system-wide AppData directory (under C:\Users\username and C:\ProgramData), and I couldn't find and STO data there at all.

EDIT 2: Gaaaah! Further frustration: When I load GameClient.exe directly, rather than running Star Trek Online.exe, it shows my correct, new username. When I excitedly reloaded via the STO Launcher, it reverted back to the old name. Perhaps this is an issue on Cryptic's servers, where it sends you the username at some point during the login process. This seems to be an edge case for those of us who converted from Cryptic accounts to PWE accounts.
Career Officer
Join Date: Jun 2012
Posts: 11
# 7
07-08-2012, 11:25 AM
Quote:
Originally Posted by Archived Post View Post
Launcher successfully remembers my perfect world login since the game forced me to create one, however when I log out of one character to another the saved login is my old one.

Nothing I have tried will change it
Did you ever find a solution to this? I have the same problem having been forced to change to a perfect world account and no longer being able to have the same username (for reasons best known to Perfect World/Cryptic).
Lieutenant
Join Date: Jun 2012
Posts: 68
# 8
07-10-2012, 01:20 AM
The problem is on PWE's end. Their database server is the problem. I first reported this to them over 6 months ago. No fix yet. In fact no response yet. Seems like in 6 months someone could fix a database error. Oh well guess not. BTW there are several threads about this problem. None have a solution or reply from PWE or Cryptic. Would be nice.
Career Officer
Join Date: Jul 2012
Posts: 1
# 9
08-06-2012, 10:42 AM
Even with a fresh format it still reverts to your Cryptic name.
Ensign
Join Date: Jun 2012
Posts: 3
# 10 Launcher-Schmauncher
03-10-2013, 06:38 AM
I suspect this is the same problem screwing up my Neverwinter access, since I seem to have one "Display name" for STO and Champs, and one for Neverwinter. I couldn't find a reg entry at the location given above for it, and adding the pref login line to my launcher .prefs didn't help either. Humm.
Reply

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is Off
HTML code is Off


All times are GMT -7. The time now is 01:25 AM.