Lt. Commander
Join Date: Dec 2007
Posts: 120
My connection to the game seems to go to hell when I zone into a ground map. I logged in today in Sol system. Had no lag spikes at all as I was assigning DOFFs to their tasks. I beamed to the Academy to do a few more DOFF assignments and ran over to do the daily history 101 and 102 missions. Got the missions, got the data chip, went to the test terminals and got Server Not Responding before I could take the exam. Server never really responded over the next few minutes.

Yesterday I tried to do the Deferi daily missions. I didn't have many connection issues with the space battles, though I did lag long enough to get destroyed once. After that, no more space lag. On Zaria, it was horrible. There were constant Server Not Responding issues.

I used PingPlotter to run a constant tracert to see what was happening. When I had lag issues, I had packet loss all over the place, even to my router. But it wasn't consistent. I'd get packet loss on some of the hops some time, but other hops would be fine. It would also happen if I was tracert to some server other than the patchserver. That makes no sense whatsoever. If there was a communication issue with the server, I could understand losing packets to the patchserver. I don't understand how it is making me lose packets to every other server I ping while playing.

I ran PingPlotter on a constant tracert while NOT playing STO while I was watching TV yesterday. I ran it for over 2 hours. Not one single packet was lost anywhere. I had no problems with this until Friday. I haven't changed anything on my router, firewall, or antivirus program. Something has to be wrong with the client or the service.

normal tracert and nettest below.

C:\Windows\system32>tracert patchserver.crypticstudios.com

Tracing route to patchserver.crypticstudios.com [208.95.185.41]
over a maximum of 30 hops:

1 1 ms 1 ms 6 ms TRENDnet [192.168.10.1]
2 12 ms 13 ms 12 ms 10.17.112.1
3 10 ms 15 ms 12 ms ip68-1-11-145.at.at.cox.net [68.1.11.145]
4 10 ms 10 ms 22 ms pnschdrj01-xe030.0.rd.pn.cox.net [68.1.10.222]
5 33 ms 34 ms 32 ms maribprj01-ae1.0.rd.at.cox.net [68.1.0.41]
6 48 ms 47 ms 44 ms te0-0-0-1.ccr22.atl01.atlas.cogentco.com [154.54.0.161]
7 48 ms 45 ms 46 ms te0-0-0-7.ccr22.dca01.atlas.cogentco.com [154.54.28.221]
8 50 ms 52 ms 53 ms te0-5-0-2.ccr22.jfk02.atlas.cogentco.com [154.54.42.26]
9 58 ms 72 ms 58 ms te0-3-0-5.ccr22.bos01.atlas.cogentco.com [154.54.44.62]
10 58 ms 56 ms 59 ms te4-2.ccr01.bos06.atlas.cogentco.com [66.28.4.254]
11 61 ms 56 ms 68 ms 38.111.40.114
12 60 ms 58 ms 57 ms 208.95.185.41

Trace complete.

contacting nettest server..
Local IP:
Ping: 68.2 msec
Port: 80: 752 KB/sec 24 KB/sec 789 KB/sec 500
Port: 80: 706 KB/sec 23 KB/sec 742 KB/sec 500
Port: 443: 1021 KB/sec 33 KB/sec 1075 KB/sec 500
Port: 443: 930 KB/sec 32 KB/sec 980 KB/sec 500
Port: 7255: 735 KB/sec 25 KB/sec 774 KB/sec 500
Port: 7255: 682 KB/sec 22 KB/sec 718 KB/sec 500
Port: 7003: 768 KB/sec 25 KB/sec 809 KB/sec 500
Port: 7003: 818 KB/sec 27 KB/sec 863 KB/sec 500
Port: 7202: 751 KB/sec 24 KB/sec 790 KB/sec 500
Port: 7202: 378 KB/sec 16 KB/sec 406 KB/sec 500
Port: 7499: 604 KB/sec 20 KB/sec 635 KB/sec 500
Port: 7499: 809 KB/sec 27 KB/sec 852 KB/sec 500
Port: 80: 774 KB/sec 25 KB/sec 814 KB/sec 500
Idle NIC bandwidth Send: 0 KB/sec Recv: 0 KB/sec
hit return to exit
Reply

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is Off
HTML code is Off


All times are GMT -7. The time now is 10:01 AM.