Lt. Commander
Join Date: Dec 2007
Posts: 120
# 1 Powers not activating
03-18-2012, 02:47 PM
Is anyone else having issues with powers not activating? This was a problem a long time ago that was fixed, but lately I seem to be looking down at things I've clicked only to see they haven't been clicked (or pressed in the case of keybinds). This seems to be happening to me in space and on the ground.

One thing I've always had trouble with is activing a power like high-yield right as it comes off cooldown. If I do it to fast it goes into a shortened cooldown and doesn't actually do the buff. I also notice this with my Bio-Neural Warhead and sometimes with the Breen Transphasic torpedo. Click it right as it comes off cooldown and it'll go back to a cooldown and not fire.

I've checked, and this is happening even when i'm not subjected to any debuffs.

While I'm on the subject of powers misfiring, there's also an issue if you are firing a high-yield while moving. If you press fire at the edge of the firing arc and your target moves out of the arc only some of the torpedoes will fire. A 3 or 4 torp high yield can become only one if the timing is right.

Anyone else?

-Forjo
Lt. Commander
Join Date: Dec 2007
Posts: 120
# 2
03-18-2012, 05:16 PM
Been noticing that a lot too in the past week. Never had that problem before.
Lt. Commander
Join Date: Dec 2007
Posts: 120
# 3
03-20-2012, 05:59 PM
I played some more last night and the issue is still there.

Are we the only ones?

-Forjo
Lt. Commander
Join Date: Dec 2007
Posts: 120
# 4
03-20-2012, 08:50 PM
I have noticed this in the last few weeks aswell more so on ground than in space esp with the revive when resing team mates (have to do it twice to have it activate, which is something that really needs a fix esp in stf when your in the middle of combat against an elite drone on elite -_-).

my guess is its just the UI lag in gen and hopefully by S6 we can see another boost to the UI code, if Lexeme is still working on the UI I'll see if we can forward it again to the team either way. Mabye even Tumerboy can float his taco over and just nudge them lol.
Lt. Commander
Join Date: Dec 2007
Posts: 120
# 5
03-21-2012, 09:38 PM
Never fear you're not the only ones having this issue. In talking with my fleet it seems everyone has this problem. It is especially noticable when in the heat of battle (ie elite STF) and you want power to fire off quickly. The only option that works for me is to rapidly click on it 2 or 3 times to make sure it goes and quickly move on to next one. This does not guarantee that the power will go off but works about 75% of the time. I actually noticed this being an issue back when they sped up the ground game and the powers we use did not seem to get any boost in activation time.
Lt. Commander
Join Date: Dec 2007
Posts: 120
# 6
03-22-2012, 07:03 AM
Quote:
Originally Posted by Duvack View Post
Never fear you're not the only ones having this issue. In talking with my fleet it seems everyone has this problem. It is especially noticable when in the heat of battle (ie elite STF) and you want power to fire off quickly. The only option that works for me is to rapidly click on it 2 or 3 times to make sure it goes and quickly move on to next one. This does not guarantee that the power will go off but works about 75% of the time. I actually noticed this being an issue back when they sped up the ground game and the powers we use did not seem to get any boost in activation time.
Try to get your fleetmates to post -- the more unique posters the better.

Yes, we had to do this in the first year too. It might not be the same bug, but it is the same experience. I might try to find the original thread and wake the zombie if it exists. That usually gets dev attention.

-Forjo
Lt. Commander
Join Date: Dec 2007
Posts: 120
# 7
05-29-2012, 10:59 PM
That happens to me with "Abandon ship".

Hull health is at 14% and it STILL doesn't light up.
Lt. Commander
Join Date: Dec 2007
Posts: 120
# 8
05-30-2012, 01:36 AM
I would not expect to see this fixed before S6 is released, but they had better get off theis a**es and do something about it soon after.

This has been driving me insane.

Cryptic seriously needs to set asside some devs specificly for bug fixing - the game is full of them... In many ways this is the difference between a quality game and a dead one.
Reply

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is Off
HTML code is Off


All times are GMT -7. The time now is 06:40 PM.