Go Back   Star Trek Online > Support > Gameplay Bug Reports
Login

Notices

Reply
 
Thread Tools Display Modes
Career Officer
Join Date: Jun 2012
Posts: 52
# 1 Camera won't hold
07-12-2012, 10:30 PM
If you go into options and select space UI I keep setting the camera to "Camera Follow Target" which is the way i like it.

After about 15 minutes it sets itself back to free camera....

What gives? How could you possibly break camera follow?
Ensign
Join Date: Jun 2012
Posts: 3
# 2
07-13-2012, 04:18 AM
I've noticed the same issue. I have always had it set to "follow target," but now it switches back to free camera after a short period of time.

This is highly annoying to me as I like to have my camera on the target through any space battles I do.
Captain
Join Date: Jul 2012
Posts: 1,383
# 3 Camera not holding
07-13-2012, 04:44 AM
Having the same issue here too. Have submitted a ticket to see what response I will get. If I get anything positive I will let you know
Lt. Commander
Join Date: Jun 2012
Posts: 114
# 4
07-13-2012, 05:31 AM
same problem here.
>>> UniqueOne - Providing you with easy PVP kills since Feb 2012 <<<
Captain
Join Date: Jun 2012
Posts: 771
# 5
07-13-2012, 11:41 AM
This is actually a very old bug that existed for about a year after the game came out. They finally fixed it, but it was reintroduced with season 6.

I'm guessing that the fix they did for it was STO only, and not part of the base code that's shared between all their games and wasn't added back to STO.

I hope someone re-fixes this issue again quickly, I can't play with a free camera.
Ainu - Join Date: Aug 2008
Foundry Missions: 1) The Source of Power (ST-HSWUBD5TQ) [Federation] 16+
-----=====*****<[ Fleet Recruitment Thread ]>*****=====-----
Lt. Commander
Join Date: Jun 2012
Posts: 114
# 6
07-13-2012, 12:11 PM
Quote:
Originally Posted by tangolight View Post
This is actually a very old bug that existed for about a year after the game came out. They finally fixed it, but it was reintroduced with season 6.

I'm guessing that the fix they did for it was STO only, and not part of the base code that's shared between all their games and wasn't added back to STO.

I hope someone re-fixes this issue again quickly, I can't play with a free camera.
I know what you mean, chase cam is the only one you can use if you prefer keyboard controls.

Game is almost unplayable like this.
>>> UniqueOne - Providing you with easy PVP kills since Feb 2012 <<<
Career Officer
Join Date: Jun 2012
Posts: 52
# 7
07-13-2012, 04:50 PM
Quote:
Originally Posted by tangolight View Post
This is actually a very old bug that existed for about a year after the game came out. They finally fixed it, but it was reintroduced with season 6.

I'm guessing that the fix they did for it was STO only, and not part of the base code that's shared between all their games and wasn't added back to STO.

I hope someone re-fixes this issue again quickly, I can't play with a free camera.
yeah the free camera is almost game breaking to me.

If they don't fix it they have just lost a lifetime member because I can't play this way.
Lieutenant
Join Date: Jun 2012
Posts: 58
# 8
07-18-2012, 09:11 AM
having the same problem
Ensign
Join Date: Jul 2012
Posts: 4
# 9
07-21-2012, 08:01 PM
I've having this issue as well and it wreaks havok on when I use my escort class ships. With the narrow arc you need to look down the bow to get a good read on the firing arcs.

A fix is needed now, this is agravating.
Starfleet Veteran
Join Date: Jun 2012
Posts: 1,231
# 10
07-21-2012, 08:41 PM
Fix this annoying bug puuuullllleeeeaasssseee!
Federation Bushrangers
Federation & Imperial Bushrangers
Looking for an Australian/New Zealand fleet?
Sign up here:
www.bushrangers.net
Reply

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is Off
HTML code is Off


All times are GMT -7. The time now is 03:15 PM.