Survivor of Romulus
Join Date: Jun 2012
Posts: 374
ok so I come home sit down and play STO... usually for a couple hours then all of a sudden I start getting "server not responding" and this keeps up for a minimum of 2 to 3 hours... at least until last night when it happened EVERYTIME I logged in... eventually I broke down uninstalled the game wiped every vestige of it from my hard drive... then defragged the drive and reinstalled it.... just in time to log in play for about an hour and a half and it started up again... logging out and rebooting did not fix my problem, Power cycling the modem and router did nothing to fix the problem either, contacting my ISP and there are no problems on thier end... I would really like to know why this is happening.... it has only started happening since season 7 and my purchase of the Vesta....


this is annoying to say the least.... anyone have any ideas on how to fix this ?
Win7 32bit OS, 8gig ram, 1 gig video, 1 tb hard drive....
Major Xi'Zzin
I.R.W. Raptor's Claw
Storm Eagle Class Warbird Fleet Ha'feh
I have never trusted humans, and I never will
Captain
Join Date: Jun 2012
Posts: 5,499
# 2
11-19-2012, 07:01 PM
You're not the only one. If you look around the PC and Technical section, you'll find dozens of others with similar problems. You might be able to find help over there. But at least you can get into the game, I can't get past the loading screen.
I am the STO Lorax. I picked myself up and left, until the day the fun is replanted.
Commander
Join Date: Jun 2012
Posts: 496
# 3
11-19-2012, 07:14 PM
happens all the time
Lieutenant
Join Date: Jul 2012
Posts: 93
# 4
11-19-2012, 07:47 PM
I have been rubber-banding all day. I have also received the server not responding message more since the update. Last week I sent in a support ticket after I got disconnected from 2 different STFs, but of course PW blamed it on my connection. I play tons of online game and this is the only one I have ever had multiple disconnection problems with. I get disconnected from other games, but maybe once a month not 10 times a day like I do here.
Career Officer
Join Date: Jun 2012
Posts: 38
# 5 Got to love the net
11-19-2012, 09:02 PM
Okay the tech part of me waht to explain why, but its like telling my 60 year folks, why the wifi wont work when the have the router next to a fish tank.


Rubberbangs, DCs, could be a number of things. On one hand it could be a bad switch on your providor side, or it could be something wrong in the ping path.

The fact you failed to provide a timeline of when it happens. IS this due to the isp you have is under peek stress, or are you playing with other things steaming in the background?
Career Officer
Join Date: Sep 2012
Posts: 2,776
# 6
11-19-2012, 09:39 PM
On the game launcher after you log in, but before you click "Engage", click Options at the top and check the box that says "Force Verify" and click OK. Wait for it to 'patch' then launch the game. What that does is forces the client to check all game files and fix any that might be broken. I had the same problem with rubberbanding, crashing, and disconnects after every patch and doing the "Force Verify" seemed to have fixed it for me. I now force verify after the patch is complete and before I launch the game every time now. So far I haven't had any lag at all since season 7 launched.

Just that even with the video options set to max, the same they were set to before season 7, the entire game looks like crap as if all texture details in advanced video options are turned all the way down when they are actually all the way up. But it's manageable I suppose.
I went to the Delta Quadrant and the Kazon stole my stupid T-shirt. Also, my pet hamster that died when I was a kid is now a Kobali.
Lieutenant
Join Date: Jul 2012
Posts: 93
# 7
11-20-2012, 03:22 AM
Quote:
Originally Posted by brish01 View Post
Okay the tech part of me waht to explain why, but its like telling my 60 year folks, why the wifi wont work when the have the router next to a fish tank.


Rubberbangs, DCs, could be a number of things. On one hand it could be a bad switch on your providor side, or it could be something wrong in the ping path.

The fact you failed to provide a timeline of when it happens. IS this due to the isp you have is under peek stress, or are you playing with other things steaming in the background?
I work in the networking field and I am not going to go into huge detail on why I know more then you or why gaming tech support people are paid minimum wage and send out canned emails all day long telling players how to reset routers.

My connection is 20 MBs down and 2 MBs up and when I tell you I only have problems with this game, I mean it. Yeah I could go and give you ping times every 10 minutes for the next week, but it is just a game. Like I told tech support it only happens on this game. I pay for this game and if it keeps happening a refund or charge back will be requested. Simple as that.

The OP asked if other people are having this problem, which they are as you can plainly see posted. I guess they didn't teach you how NOT to troll in your local A+ w/ Networking technical college class. If you don't have the problem no need to post.
Lieutenant
Join Date: Oct 2012
Posts: 62
# 8
11-20-2012, 05:37 AM
Quote:
Originally Posted by andoriansrus View Post
this is annoying to say the least.... anyone have any ideas on how to fix this ?
Win7 32bit OS, 8gig ram, 1 gig video, 1 tb hard drive....
Why would you have 8gb ram with a 32bit OS?
A 32bit OS can only address 4gb and only 3.5gb or so will be useable.
Reply

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is Off
HTML code is Off


All times are GMT -7. The time now is 03:29 PM.