Career Officer
Join Date: Jul 2012
Posts: 1,313
Ok so I rarely have any lag issues in game, tonight has beeen just really bad. Ive been disconnected at least twice. Just woundering if anyone else is getting this.
Like my Fan Page Here
xXLocutusXx
Lt. Commander
Join Date: Jun 2012
Posts: 108
# 2
11-22-2012, 11:51 PM
I have found it to be laggy on the KDF side and on New Romulas but other then that nothing out of the ordinary, I am sure they are working on a any issues which will be causing it.
Lt. Commander
Join Date: Jul 2012
Posts: 128
# 3
11-23-2012, 02:42 PM
laggy is an euphemism
I'm constantly being timeouted and disconnected in addition to lags and no, this is not my ISP issue, I get it only when attempting to play STO
Career Officer
Join Date: Jul 2012
Posts: 1,313
# 4
11-23-2012, 08:46 PM
yep all weekend i have barely played at all, i can see ships going back and forth, getting the server "connection" time out indication on my screen every few minutes. I dont know whats going on. Checked everything on my end seems fine.
Like my Fan Page Here
xXLocutusXx
Career Officer
Join Date: Jul 2012
Posts: 1,313
# 5
11-24-2012, 02:25 AM
Just wanted to update this...

So I actually used my other computer, rarely use it for gaming but its a solid built pc, anyways installed a fresh copy of startrek online on it, though had some issues at the start "to other issue threads going on" where the patcher wouldnt patch the launcher and kept getting disconnects ect. Finally after a few trys it worked and patched it. I have prob the best speed I can get with broadband, so it only took a few minutes to patch sto.

Got into sto and again to my surprise.. kept getting a few server disconnects/not connected to server issues, lots of ruberbanding ect.. it was pretty much a nightmare. Iam not sure why others arent experiencing this "as in alot of folks" but yeah for some reason Iam having alot of issues with the game since recently, think it was just after last patch it all started.

Hopefully we get a server stability patch sooooon
Like my Fan Page Here
xXLocutusXx
Career Officer
Join Date: Jul 2012
Posts: 1,313
# 6
11-24-2012, 08:38 PM
Took some screenies...

This is where It stops so many times and i get server disconnect issues..
http://i180.photobucket.com/albums/x...oisgarbage.png


And this is normal..
http://i180.photobucket.com/albums/x...isgarbage2.png


Also several speed tests to confirm my end speeds.
http://i180.photobucket.com/albums/x.../speedtest.png

ive also defragged, virus scanned, everything else you can think of on my system so its not me lol.
Like my Fan Page Here
xXLocutusXx

Last edited by xlocutusofborgx; 11-24-2012 at 08:55 PM.
Commander
Join Date: Jun 2012
Posts: 441
# 7
11-24-2012, 09:05 PM
Quote:
Originally Posted by xlocutusofborgx View Post
Took some screenies...

This is where It stops so many times and i get server disconnect issues..
http://i180.photobucket.com/albums/x...oisgarbage.png


And this is normal..
http://i180.photobucket.com/albums/x...isgarbage2.png


Also several speed tests to confirm my end speeds.
http://i180.photobucket.com/albums/x.../speedtest.png

ive also defragged, virus scanned, everything else you can think of on my system so its not me lol.
Have you run a traceroute to determine if there are any lag points in transit?
****
Lagging, D/Cing, or rubberbanding? Here's some help.

Current ships: A lot. RTR 15 National Championships....and counting
Lt. Commander
Join Date: Jun 2012
Posts: 172
# 8
11-26-2012, 06:10 PM
Quote:
Originally Posted by xlocutusofborgx View Post
Took some screenies...

This is where It stops so many times and i get server disconnect issues..
http://i180.photobucket.com/albums/x...oisgarbage.png


And this is normal..
http://i180.photobucket.com/albums/x...isgarbage2.png


Also several speed tests to confirm my end speeds.
http://i180.photobucket.com/albums/x.../speedtest.png

ive also defragged, virus scanned, everything else you can think of on my system so its not me lol.
Does this happen whenever you change instances (go from one map to another, beam down, enter stfs, etc.)?

If you haven't already, open your game launcher, click on options, then make sure "Disable on-demand patching" is checked. The game will then download a 4gb patch. For me, waiting to download 4GB was more than worth eliminating the endless downloads between instances.

If you already had that checked, then there is another problem...like the one I am having tonight. I usually lag and rubberband a lot during the weekends or evenings during peak usage time. STO's netcode isn't that great in that it requires much more data transfer than most online games.
Captain
Join Date: Jun 2012
Posts: 2,014
# 9
11-25-2012, 12:51 AM
Over the past month, I have found Hathon (Bajor) to lag me horrid.

I successfully completed a 2-man CSE, ISE, and KASE.
My Ship Builds: USS Conqueror, ISS Queen Elizabeth, HMS Victorious, HMS Concord

Click here to view my DeviantArt.
Career Officer
Join Date: Jul 2012
Posts: 1,313
# 10
11-25-2012, 01:32 AM
Alright so i did a nettest.. here are the results..

contacting nettest server..
Local IP: 96.54.27.162
Ping: 94.0 msec
Port: 80: 17 KB/sec 1 KB/sec 21 KB/sec 500
Port: 80: 44 KB/sec 2 KB/sec 50 KB/sec 500
Port: 443: 60 KB/sec 2 KB/sec 66 KB/sec 500
Port: 443: 40 KB/sec 2 KB/sec 45 KB/sec 500
Port: 7255: 9 KB/sec 0 KB/sec 12 KB/sec 500
Port: 7255: 26 KB/sec 1 KB/sec 30 KB/sec 500
Port: 7003: 39 KB/sec 1 KB/sec 44 KB/sec 500
Port: 7003: 63 KB/sec 2 KB/sec 69 KB/sec 500
Port: 7202: 69 KB/sec 2 KB/sec 75 KB/sec 500
Port: 7202: 24 KB/sec 1 KB/sec 29 KB/sec 500
Port: 7499: 4 KB/sec 0 KB/sec 6 KB/sec 500
Port: 7499: 9 KB/sec 0 KB/sec 13 KB/sec 500
Port: 80: 45 KB/sec 2 KB/sec 50 KB/sec 500
Idle NIC bandwidth Send: 0 KB/sec Recv: 2 KB/sec


also.. my ISP is shaw communications (http://www.shaw.ca/store/)
Like my Fan Page Here
xXLocutusXx
Reply

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is Off
HTML code is Off


All times are GMT -7. The time now is 12:04 PM.