Captain
Join Date: Jun 2012
Posts: 522
# 1 Patrols are for ####
12-19-2012, 12:58 PM
I have added patrols for a bunch of my missions and I am now in the process of removing them. They only fire-off haphazardly, they don't start moving until the player is within a certain range, they cause mobs to vanish under the floor on a lot of ground maps, etc.
Captain
Join Date: Jun 2012
Posts: 3,265
# 2
12-19-2012, 01:35 PM
I believe it was stated that they only work properly once the mission has been published.
"It's not safe out here. It's wondrous, with treasures to satiate desires both subtle and gross. But it's not for the timid."
-- Q
Captain
Join Date: Jun 2012
Posts: 522
# 3
12-19-2012, 03:32 PM
I added them to almost all my missions and they didn't work correctly even when published. I have since gone back and removed them.
Ensign
Join Date: Oct 2012
Posts: 5
# 4
12-19-2012, 03:35 PM
I have found patrols only properly work if they do not encounter any hostile units.
Captain
Join Date: Jun 2012
Posts: 3,265
# 5
12-19-2012, 05:08 PM
Quote:
Originally Posted by mmotnahp View Post
I have found patrols only properly work if they do not encounter any hostile units.
Huh. Not much point in that, is there?
"It's not safe out here. It's wondrous, with treasures to satiate desires both subtle and gross. But it's not for the timid."
-- Q
Rihannsu
Join Date: Jun 2012
Posts: 12,663
# 6
12-19-2012, 08:53 PM
One of the missions I played for the challenge, has patrols in a hallway. Very buggy behavior.... the guys walk down the hallway and disappear occasionally then reappear.... actually... I think they may have been going into the ceiling somehow.
HAIL HYDRA!

-=-=-=-=-=-=-=-=-=-
I can haz joystick!
MMOs aren't charities. Corporations are supposed to make a profit. It's what they do.
Captain
Join Date: Jun 2012
Posts: 3,209
# 7
12-24-2012, 08:50 AM
Quote:
Originally Posted by mmotnahp View Post
I have found patrols only properly work if they do not encounter any hostile units.
Hmmm, I found the opposite to be true.
KBF Lord MalaK
Awoken Dead

You're gonna upgrade my Chel Grett for FREE but charge me $30 to upgrade my Kamarag ?
Captain
Join Date: Jun 2012
Posts: 522
# 8
12-24-2012, 10:27 AM
They are utterly inconsistant, I had 3 patroled mobs (set-up the exact same way) all in the same area, doing looped routes in a series of concentric rings. The middle one works about half the time. The inner and outter ones worked for a short time then stopped working.

Patrols are broken.
Captain
Join Date: Jun 2012
Posts: 3,209
# 9
01-31-2013, 08:42 AM
Quote:
Originally Posted by psycoticvulcan View Post
I believe it was stated that they only work properly once the mission has been published.
Even then some don't start patrolling as they should. I also had to remove a couple patrols because they started too far from the player, and it was pointless to tell the player where the patrol was as it's was intended to be surprise to the player.

Patrols are useful only when they work, which they don't reliably do.
KBF Lord MalaK
Awoken Dead

You're gonna upgrade my Chel Grett for FREE but charge me $30 to upgrade my Kamarag ?
Reply

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is Off
HTML code is Off


All times are GMT -7. The time now is 11:56 AM.