Ensign
Join Date: Aug 2012
Posts: 2
# 1 Can't log on
02-15-2013, 01:28 AM
I need some help badly. For the last month or two every time I try to log onto STO is keeps saying that it can't connect to the patch server or something else. I usually try it about twice every day or once every couple of days. I haven't been able to play since about November or December. I have tried everything. Has someone else had this problem that can help out. I have tried sending messages to the Support people but all the stuff they want me to do I don't know how and it doesn't help.

Thanks
Ensign
Join Date: Feb 2013
Posts: 2
# 2
02-18-2013, 07:19 PM
I'm getting similar problems. After Verifying the integrity of the game cache (Steam) to try and resolve a disconnecting/rubber banding problem, I try to open up the Client and I get a little message saying:

"Trying to update the launcher. Please be patient".

After about a minute an error pops up saying:

"The patchclient got a message while it was in a state with no response function"

Going into the local game files and running gameclient.exe starts the game but when I try to log in I get an error saying that the connection to the account server timed out, and to contact support.
Republic Veteran
Join Date: Aug 2012
Posts: 512
# 3
02-19-2013, 12:26 AM
There is a workaround located here. - http://sto-forum.perfectworld.com/sh...d.php?t=505501

It will update your launcher with the latest version. I had the same issue, but once I updated I no longer had the problem.
_______________________________
To answer your question, yes. - @Executive_Emily - I have a Website? Oh, yeah! I do.
Captain
Join Date: Sep 2012
Posts: 586
# 4
02-19-2013, 11:56 AM
Does this work for mac "version" as well?
Ensign
Join Date: Feb 2013
Posts: 2
# 5
02-20-2013, 04:00 AM
Okay, I might have posted in the wrong thread since I can't create new one, sorry. So I have problem with the game because it always transfers me to the eu1.proxy.crypticstudios.com instead eu2.proxy.crypticstudios.com where server is working. Every time I restart the launcher it brings me to eu1 and its completly annoying. Please help me with this.

Thank you.
Ensign
Join Date: Feb 2013
Posts: 2
# 6
02-20-2013, 04:27 AM
You sir/ma'am, are a game saver. Cheers
Ensign
Join Date: Feb 2013
Posts: 2
# 7
02-20-2013, 08:02 AM
Does not work for me. I have tried EVERYTHING in that post for updating your launcher. Nothing works. I get stuck at the "patching" part. Can't hit cancel, if I ALT-TAB-DEL, and then try to reload the launcher (after waiting aboot 20 secs to a min) it says i need to shut down STO before I can re-log. I basically have to shutdown Steam and load Steam to be able to do anything. I have no issues with any other game. Did the verify integrity and it updated 2 files (1 GB) and still doesn't work.

I will take any help or advice. I have tried EVERYTHING posted on the forums and nothing seems to work (even shut down puter and restarted).
Reply

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is Off
HTML code is Off


All times are GMT -7. The time now is 02:42 PM.