Lt. Commander
Join Date: Dec 2007
Posts: 120
Hello

I use a Samsung R505 Laptop. The most games working very well , like Assansis Creed, FS X, Eve Online etc.

When I start STO only a black screen appears with a version information at the bottom and the STO theme is played.

I realize that i can't expected the performance of a Desktop Computer but at least the trailer should run.

Any Ideas?

Hardware:

AMD X2 2.0 GHz
ATI HD3470x with 256 MB real RAM (not shared)
3 GB RAM
Windows 7 Ultimate 64bit
Lt. Commander
Join Date: Dec 2007
Posts: 120
# 2
01-12-2010, 02:40 AM
Have you updated your drivers? That warning about out of date drivers is really quite serious. Even if you don't get a warning, get the most recent WHQL-signed drivers from ati.com and then try again. Doing so fixed the issue for me.
Lt. Commander
Join Date: Dec 2007
Posts: 120
# 3
01-12-2010, 02:44 AM
If the driver update alone doesnt fix your issue, try setting your desktop resolution as low as you can.(ie. 800x600x16)
Then fire up STO and see what happens. Laptop gfx systems are evil hacks that plague all programmers.
Lt. Commander
Join Date: Dec 2007
Posts: 120
Thanks to SpaceDrake and DaWookie.

I had forgotten to install the ATI drivers, so i used the default MS drivers since my last installtion a few days ago.

The game starts now.

For other Users of a Notebook with the Mobility HD Series, download the ATI Betadrivers on:

ATI Beta Driver Download

cu
Alexopolis
Reply

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is Off
HTML code is Off


All times are GMT -7. The time now is 10:12 PM.