Ensign
Join Date: Nov 2012
Posts: 22
# 1 Fraps or DXTory
02-28-2013, 01:52 PM
In light of some of my recent post I have decided to make a post on which capture software to use. Fraps or DXTory. Pros and Cons. Ok if your running a high end rig then Fraps is for you if not I would suggest using DXTory. Why DXTory? Unlike Fraps which uses both your CPU and GPU to record you game and put that over lay that shows your fps DXTory will use either your GPU or CPU which ever you deem fit for the processing power or both like I said its up to you. Another cool thing about DXTory is your choice of Raw video or AVI also you can set your encoder to what you want. As for the FPS capping you can set it as high as your card will handle. I record in 120 fps when I'm playing STO but when I play BF3 I record in 60 fps. You guys/gals know that fps overlay on fraps the yellow one well with DXTory you can make it any color you want..... Pros of Fraps NONE.... Cons of Fraps everything.... Pros of DXTory every things better..... Cons what Cons unless your still using Fraps then your Conning your self.

You be the judge of this juice
http://www.fraps.com/
http://dxtory.com/v2-home-en.html


If you leave the dxtory page then Google it the first screen you'll see after clicking the link will ask you if you want the English site or the Japanese site
Career Officer
Join Date: Jun 2012
Posts: 449
# 2
03-01-2013, 12:42 AM
Thanks for the info log4n! I was contemplating getting Fraps after seeing the thread about "uber trolls", I'll definately have to give dxtory a go.

I struggle with FPS so STO says when I type /showfps 1, my game runs so smooth but says I'm in crippling red zone numbers.


RachelJ88
Survivor of Romulus
Join Date: Oct 2012
Posts: 1,336
# 3
03-01-2013, 03:32 AM
Hm.. it can also record dual audio. Interesting, thanks for the tip.
Empire Veteran
Join Date: Jun 2012
Posts: 851
# 4
03-01-2013, 03:41 AM
I use camtasia studio 8.
Captain
Join Date: Jun 2012
Posts: 2,973
# 5
03-01-2013, 04:18 AM
con of both: they are not free...

i use a free version of bandicam, records only 10 min...which suits my purpose of stitching sequenzes together and avoid long running videos. Capturing doesn't need much system resources or filespace.

it surely has it's limitations, but for a free software it is outstanding.
Go pro or go home
Career Officer
Join Date: Jun 2012
Posts: 1,474
# 6
03-01-2013, 04:25 AM
What about file size? FRAPS tops out at 4GB files and starts a new file for your video if you exceed that. Does DXTory do the same or does it use an updated version of the AVI file creation or different file types?
Ensign
Join Date: Nov 2012
Posts: 22
# 7
03-01-2013, 10:45 AM
This post has been edited to remove content which violates the Perfect World Entertainment Community Rules and Policies . ~kalecto

Last edited by kalecto; 03-02-2013 at 08:37 AM.
Ensign
Join Date: Nov 2012
Posts: 22
# 8
03-01-2013, 10:51 AM
Quote:
Originally Posted by idrona View Post
Hm.. it can also record dual audio. Interesting, thanks for the tip.
Yeah hey it does alot more then what I have told every one. you could just the tip of the ice burg
Lt. Commander
Join Date: Nov 2012
Posts: 180
# 9
03-01-2013, 11:07 AM
I don't know about DXTory, but I know I prefer Bandicam over Fraps. Other than the fact that the demo version allows you to record for 10 minutes at a time (which is nice,) bandicam is very user friendly. And it automatically compresses the video for you while you record so your video doesn't cause your CPU to burn up while you're recording. Bandicam also seems to eat up less space than Fraps too, so thats a plus.
"Correction. Humans have rules in war. Rules that make victory a little harder to achieve, in my opinion."
Elim Garak
Ensign
Join Date: Nov 2012
Posts: 22
# 10
03-01-2013, 10:49 AM
Quote:
Originally Posted by rachelj88 View Post
Thanks for the info log4n! I was contemplating getting Fraps after seeing the thread about "uber trolls", I'll definately have to give dxtory a go.

I struggle with FPS so STO says when I type /showfps 1, my game runs so smooth but says I'm in crippling red zone numbers.


RachelJ88
I know this is may sound like an odd question but what kind of rig are you running. if you dont want everyone to know you can always PM me.... I might have some tips for you
Reply

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is Off
HTML code is Off


All times are GMT -7. The time now is 04:26 PM.