Career Officer
Join Date: Jan 2013
Posts: 233
# 1 Launcher, wont patch
03-31-2013, 01:06 AM
http://i36.photobucket.com/albums/e4...ps80ac7425.jpg

I need a solution, I've already pinged the servers for both the launcher and patchserver that's not the issue. Its an incompatability with Windows 8 and an annoying one at that.

I had windows 8 installed previously, but I was getting some odd issues with windows itself and reinstalled and now STO will not function, I need a fix for this
Captain
Join Date: Jun 2012
Posts: 3,186
# 2 Unable to connect
04-03-2013, 07:50 PM
Microsoft Windows XP [Version 5.1.2600]
(C) Copyright 1985-2001 Microsoft Corp.

Tracing route to patchserver.crypticstudios.com [208.95.185.41]
over a maximum of 30 hops:

1 1 ms 1 ms 1 ms adsl-69-209-48-184.dsl.chcgil.sbcglobal.net [69.
209.48.184]
2 11 ms 10 ms 11 ms adsl-69-209-63-254.dsl.chcgil.ameritech.net [69.
209.63.254]
3 11 ms 10 ms 10 ms dist1-vlan62.chcgil.sbcglobal.net [99.164.169.13
0]
4 10 ms 10 ms 10 ms bb1-g6-0.chcgil.ameritech.net [151.164.190.120]

5 11 ms 11 ms 17 ms cgcil02jt.ip.att.net [12.122.81.17]
6 39 ms 38 ms 39 ms be2000.ccr21.ord03.atlas.cogentco.com [154.54.12
.85]
7 51 ms 52 ms 51 ms te0-4-0-1.ccr21.ord01.atlas.cogentco.com [154.54
.25.65]
8 36 ms 36 ms 36 ms te0-2-0-5.ccr21.bos01.atlas.cogentco.com [154.54
.43.198]
9 186 ms 270 ms 218 ms te4-2.ccr01.bos06.atlas.cogentco.com [66.28.4.25
4]
10 36 ms 36 ms 36 ms 38.111.40.114
11 37 ms 37 ms 38 ms 208.95.185.41

Trace complete.
KBF Lord MalaK
Awoken Dead

Contact support @ https://support.perfectworld.com/app/ask
to show your displeasure over the stealth mail attachment nerf
Lt. Commander
Join Date: Jun 2012
Posts: 156
# 3
04-03-2013, 07:52 PM
I can connect, but theres so much lagging and disconnects that the game is unplayable.

Traceroute:
Tracing route to patchserver.crypticstudios.com [208.95.185.41]
over a maximum of 30 hops:

1 26 ms 14 ms 8 ms 10.148.0.1
2 14 ms 11 ms 9 ms 172.25.20.17
3 15 ms 16 ms 18 ms 172.25.0.101
4 36 ms 24 ms 20 ms 4.53.114.129
5 27 ms 22 ms 30 ms 4.69.149.146
6 19 ms 22 ms 20 ms 154.54.12.133
7 26 ms 19 ms 27 ms 154.54.41.253
8 * 23 ms 28 ms 154.54.6.6
9 226 ms 28 ms 34 ms 154.54.44.26
10 29 ms 45 ms 29 ms 154.54.46.130
11 * * 44 ms 38.111.40.114
12 42 ms 39 ms 40 ms 208.95.185.41

Trace complete.

Nettest:

Local IP: 207.255.219.166
Ping: 32.6 msec
Port: 80: 830 KB/sec 26 KB/sec 881 KB/sec 500
Port: 80: 863 KB/sec 30 KB/sec 918 KB/sec 500
Port: 443: 814 KB/sec 25 KB/sec 864 KB/sec 500
Port: 443: 1088 KB/sec 31 KB/sec 1152 KB/sec 500
Port: 7255: 961 KB/sec 32 KB/sec 1018 KB/sec 500
Port: 7255: 880 KB/sec 27 KB/sec 934 KB/sec 500
Port: 7003: 102 KB/sec 4 KB/sec 110 KB/sec 500
Port: 7003: 572 KB/sec 21 KB/sec 611 KB/sec 500
Port: 7202: 804 KB/sec 29 KB/sec 857 KB/sec 500
Port: 7202: 893 KB/sec 30 KB/sec 948 KB/sec 500
Port: 7499: 1108 KB/sec 29 KB/sec 1173 KB/sec 500
Port: 7499: 1166 KB/sec 31 KB/sec 1235 KB/sec 500
Port: 80: 1081 KB/sec 30 KB/sec 1146 KB/sec 500
Idle NIC bandwidth Send: 20 KB/sec Recv: 14 KB/sec
Captain
Join Date: Jun 2012
Posts: 3,186
# 4
04-03-2013, 07:58 PM
I've done the tracrt 6 times, and each time
Quote:
9 186 ms 270 ms 218 ms te4-2.ccr01.bos06.atlas.cogentco.com [66.28.4.25
4]
gives me fits. te3 is even worse.
KBF Lord MalaK
Awoken Dead

Contact support @ https://support.perfectworld.com/app/ask
to show your displeasure over the stealth mail attachment nerf
Captain
Join Date: Jun 2012
Posts: 3,186
# 5
04-03-2013, 08:22 PM
Cold reboot of everything on my end. No joy.
KBF Lord MalaK
Awoken Dead

Contact support @ https://support.perfectworld.com/app/ask
to show your displeasure over the stealth mail attachment nerf
Former PWE Community Team Lead
Join Date: Jun 2012
Posts: 9,047
# 6
04-03-2013, 08:30 PM
Quote:
Originally Posted by lordmalak1 View Post
Cold reboot of everything on my end. No joy.
If you would be willing, can you provide results of a nettest so I can pass that along to the team? Instructions here.

Cheers,

Brandon =/\=
Brandon "BranFlakes" Felczer | Former Community Team Lead for Perfect World Entertainment
Ensign
Join Date: Mar 2013
Posts: 10
Here are my results from my tests they seem ok to me.



contacting nettest server..
Local IP: 75.70.96.71
Ping: 60.0 msec
Port: 80: 791 KB/sec 23 KB/sec 833 KB/sec 500
Port: 80: 791 KB/sec 24 KB/sec 832 KB/sec 500
Port: 443: 849 KB/sec 26 KB/sec 894 KB/sec 500
Port: 443: 822 KB/sec 25 KB/sec 866 KB/sec 500
Port: 7255: 662 KB/sec 18 KB/sec 696 KB/sec 500
Port: 7255: 667 KB/sec 19 KB/sec 701 KB/sec 500
Port: 7003: 748 KB/sec 23 KB/sec 787 KB/sec 500
Port: 7003: 806 KB/sec 22 KB/sec 847 KB/sec 500
Port: 7202: 858 KB/sec 26 KB/sec 901 KB/sec 500
Port: 7202: 814 KB/sec 26 KB/sec 856 KB/sec 500
Port: 7499: 829 KB/sec 26 KB/sec 871 KB/sec 500
Port: 7499: 837 KB/sec 25 KB/sec 882 KB/sec 500
Port: 80: 848 KB/sec 25 KB/sec 891 KB/sec 500
Idle NIC bandwidth Send: 0 KB/sec Recv: 0 KB/sec
hit return to exit


C:\Users\Barbara>tracert patchserver.crypticstudios.com

Tracing route to patchserver.crypticstudios.com [208.95.185.41]
over a maximum of 30 hops:

1 <1 ms 1 ms 1 ms 192.168.1.1
2 33 ms 13 ms 20 ms c-75-70-96-1.hsd1.co.comcast.net [75.70.96.1]
3 9 ms 9 ms 9 ms te-7-6-ur05.aurora.co.denver.comcast.net [68.85.
107.5]
4 16 ms 14 ms 11 ms te-0-0-0-2-ar02.denver.co.denver.comcast.net [68
.86.103.13]
5 15 ms 17 ms 14 ms pos-0-7-0-0-ar02.aurora.co.denver.comcast.net [6
8.86.128.246]
6 16 ms 12 ms 12 ms he-3-9-0-0-cr01.denver.co.ibone.comcast.net [68.
86.92.21]
7 29 ms 13 ms 11 ms te3-5.ccr01.den03.atlas.cogentco.com [154.54.10.
33]
8 13 ms 26 ms 13 ms te0-6-0-3.ccr22.den01.atlas.cogentco.com [154.54
.45.185]
9 29 ms 30 ms 31 ms te0-2-0-5.mpd22.mci01.atlas.cogentco.com [154.54
.42.74]
10 36 ms 36 ms 35 ms te0-1-0-2.mpd22.ord01.atlas.cogentco.com [154.54
.3.201]
11 59 ms 59 ms 66 ms te0-5-0-6.ccr22.bos01.atlas.cogentco.com [154.54
.45.242]
12 178 ms 110 ms 63 ms te4-2.ccr01.bos06.atlas.cogentco.com [66.28.4.25
4]
13 71 ms 71 ms 72 ms 38.111.40.114
14 59 ms 63 ms 59 ms 208.95.185.41

Trace complete.

Please help I would like to be able to play the game. Thank you!
Ensign
Join Date: Nov 2012
Posts: 26
# 8
04-04-2013, 01:15 AM
Hello there,

You should try to reset your router. I do a hard reset and the launcher works. I hope this helps you.
Survivor of Romulus
Join Date: Jun 2012
Posts: 858
# 9
04-04-2013, 07:24 AM
launch wont patch tribble had it crash 3 times so far just trying to patch this is getting beyond a joke game all so crashed to day twice on main server ive force verfed files twice today allone never mind the other 4 in past week im useing windows 7
with a heavy heart i quit on the 27/4/2014 because there dont fix things and are stealing my rep powers that ive worked hard for game uninstalled
Captain
Join Date: Jun 2012
Posts: 3,186
# 10
04-04-2013, 07:40 AM
Launcher was updated yesterday, did you try manually replacing your launcher file with the newest one ?
KBF Lord MalaK
Awoken Dead

Contact support @ https://support.perfectworld.com/app/ask
to show your displeasure over the stealth mail attachment nerf
Closed Thread

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is Off
HTML code is Off


All times are GMT -7. The time now is 05:48 PM.