Go Back   Star Trek Online > Test Servers > Tribble - Bug Reports
Login

Reply
 
Thread Tools Display Modes
Rihannsu
Join Date: Jun 2012
Posts: 549
On my Federation-allied Romulan character, I am unable to use allied bridge officers to train skills to my commissioned bridge officers.

When I click on them to open up the dialog that should allow me to have them either train or join my crew... I only get "Join" or the option to cancel.

This is pretty major roadblock to optimizing one's bridge crew, save for common romulan officers and the bridge officers you obtain on level up (whom are few, some directly commissioned, and some from your allied faction).

Found a good trill tactical officer with Beam Overload 3? You can't train it to your existing characters. Want to have that Jem'hadar from the 4028 prison mission train someone other than Tovan with Torpedo Spread III? You can't. Do you happen to have found a Boff with Attack Pattern Omega 3 you could've taught to one of your bridge crew? You can't.

I heartily recommend this be attended to before launch.
Mhae ir-Virinat t'Rillas, R.R.W Temer
Career Officer
Join Date: May 2013
Posts: 2
# 2
05-23-2013, 07:21 AM
I have the same thing occurring, and it is now after launch.
Ensign
Join Date: Dec 2013
Posts: 16
# 3
12-17-2013, 11:45 PM
Okay seriously? This was reported in May and it has still not been fixed by December?

I realize that I'm new here and all, but this is... illogical.

Would be really nice if I could train my Romulan/Reman crew now that I've picked a side. (Klingon)

Please fix this... or at least tell me what, in my bountiful ignorance, I'm doing wrong.
Lt. Commander
Join Date: Jun 2013
Posts: 187
# 4
12-18-2013, 01:14 AM
Quote:
Originally Posted by adamofnod View Post
Okay seriously? This was reported in May and it has still not been fixed by December?

I realize that I'm new here and all, but this is... illogical.

Would be really nice if I could train my Romulan/Reman crew now that I've picked a side. (Klingon)

Please fix this... or at least tell me what, in my bountiful ignorance, I'm doing wrong.
There is a workaround (at least it worked for me) : add a cheap allied BOff, who is of the same department (tac/sci/eng) as the BO you want to train, from the exchange to your crew; the allied BO candidate will now train your officers; you can discard the 'decoy' afterwards. If you don't have free BO-slots, you'll need to purchase some (2 slots @ 250 Zen).

p.s.: Last time I tried it, you needed a decoy for every single department, e.g. commisioned allied tac BO does not enable training from allied sci BO-candidates.

Last edited by solemkof; 12-18-2013 at 01:18 AM.
Ensign
Join Date: Dec 2013
Posts: 16
# 5
12-18-2013, 02:02 AM
Quote:
Originally Posted by solemkof View Post
p.s.: Last time I tried it, you needed a decoy for every single department, e.g. commisioned allied tac BO does not enable training from allied sci BO-candidates.
Thanks for the reply solemkof, especially that last part which would explain some inconsistencies I ran into.
Career Officer
Join Date: Jun 2012
Posts: 2,109
# 6
02-06-2014, 10:10 AM
Yes this is a necro post, and you know why? BECAUSE it still hasn't been fixed!!!!!!!!!

Thankfully the workaround still works but my God people, this is a major inconvenience and if I hadn't have found THIS post I doubt I'd have got it sorted.
Reply

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is Off
HTML code is Off


All times are GMT -7. The time now is 07:32 PM.