Lt. Commander
Join Date: Dec 2007
Posts: 120
# 1 Lag fest?
01-29-2010, 03:57 PM
Please tell me i'm not the only one experiencing major lag in-game and warping backwards from where i walk etc.
Lt. Commander
Join Date: Dec 2007
Posts: 120
# 2
01-29-2010, 03:58 PM
I am as well, lots of sling shotting around
Lt. Commander
Join Date: Dec 2007
Posts: 120
# 3
01-29-2010, 03:58 PM
Not yet, but I'm expecting it to get bad pretty soon. We are about to hit the launch day critical point...5pm PST

BRACE FOR IMPACT!
Lt. Commander
Join Date: Dec 2007
Posts: 120
# 4
01-29-2010, 03:59 PM
no, i tried the star base 24 fleet action and it was almost unplayable
Lt. Commander
Join Date: Dec 2007
Posts: 120
# 5
01-29-2010, 03:59 PM
I'm having the same issue as well, working on rearranging the bridge so that it faces the aft end of the ship since I move faster backwards than forward.
Lt. Commander
Join Date: Dec 2007
Posts: 120
# 6
01-29-2010, 04:01 PM
Check your settings are not too high for your system.

Even if you THINK your system is ok, try turning off antialiasing/shadows, lower some graphic options , then try playing again.

If its smoother after, you had the graphics options set too high.
Lt. Commander
Join Date: Dec 2007
Posts: 120
# 7
01-29-2010, 04:14 PM
Quote:
Originally Posted by Urko View Post
Check your settings are not too high for your system.

Even if you THINK your system is ok, try turning off antialiasing/shadows, lower some graphic options , then try playing again.

If its smoother after, you had the graphics options set too high.
Incorrent graphic settings will lower your FPS, but won't cause rubberbanding and other server lag issues.



On topic; I'm experiencing it as well. Was hoping that they would have increased their server capacity for launch :/
Lt. Commander
Join Date: Dec 2007
Posts: 120
# 8
01-29-2010, 04:22 PM
Quote:
Originally Posted by Urko View Post
Check your settings are not too high for your system.

Even if you THINK your system is ok, try turning off antialiasing/shadows, lower some graphic options , then try playing again.

If its smoother after, you had the graphics options set too high.
I've lost count of the number of people that just say 'oh it must be your PC, turn graphics down'

This is a latency issue, not an FPS issue. Beta wasn't this laggy, and the rubber-banding is making the game nearly unplayable in some areas.
Lt. Commander
Join Date: Dec 2007
Posts: 120
# 9
01-29-2010, 04:24 PM
Quote:
Originally Posted by borstal View Post
Please tell me i'm not the only one experiencing major lag in-game and warping backwards from where i walk etc.

Same here........
Lt. Commander
Join Date: Dec 2007
Posts: 120
# 10
01-29-2010, 04:25 PM
double post
Reply

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is Off
HTML code is Off


All times are GMT -7. The time now is 05:23 PM.