Lt. Commander
Join Date: Dec 2007
Posts: 120
So, I have had this crashing problem with other MMO games and it seems to always come back to Nvidia cards. I've downloaded the newest beta drivers from the site, still getting a crash. I read someone suggesting to go into Options and change troubleshooting to read from disk or something, but which options menu? On the launcher? In game? Should I change to proxy US or keep it at none? I'm seriously at a loss. I know all MMOs go through this when the glitches when they are brand new, so I'm not ticked off and threatening to /wrists and not buy the game. I'm just wanting to know what I can do on my end to hopefully end the crashes. I've heard of drivers not being compatible with servers for online games, but since I upgraded to the GeForce 260 GTX when I built my new computer a few months ago, it has caused me nothing but headaches. My driver that I currently have is 196.34 (beta).

So, graphics causing crashes? Plausible or not? Is there anything anyone has done that helps this problem? Thx.

**Edit** Found where to make the troubleshooting change. Here's hoping that does it....after the servers come back up, of course.
Lt. Commander
Join Date: Dec 2007
Posts: 120
# 2
01-31-2010, 04:33 PM
You probably already know this, but just to be safe, make sure to run the game as administrator if you're on Vista or Windows 7.

Also, if the beta drivers do not work, you may want to consider installing older ones.
Lt. Commander
Join Date: Dec 2007
Posts: 120
# 3
01-31-2010, 04:36 PM
you can cancel the verification process, if you have run recently most likely it isn't needed

also lower video settings more to speed and you should load alot faster and smoothly
Lt. Commander
Join Date: Dec 2007
Posts: 120
# 4
02-01-2010, 02:20 PM
Any new ideas on this one? I rolled back to the most recent drivers for my card that were not Beta version and now, when it crashes, it is after about 15-20 minutes more often than not instead of about 2 minutes. I am running Win 7 64-bit on Administrator. I also lowered the video settings to about mid way and still get the crash issues.

Any new thoughts?
Lt. Commander
Join Date: Dec 2007
Posts: 120
# 5
02-01-2010, 02:48 PM
not sure, i am playing on a 6yr old pc that doesn't get close to the minimum requirements listed by the game and with the settings all the way to speed i have no lag or crash issues and i use windows xp not windows 7 so i can't help with that
Reply

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is Off
HTML code is Off


All times are GMT -7. The time now is 12:53 PM.