Ensign
Join Date: Nov 2013
Posts: 5
# 1 Unable to edit foundry
12-19-2013, 04:20 PM
I'm unable to edit foundry missions.

The foundry just sits at the "Waiting for editing server to start up and patching foundry updates." screen until my account times out.

I've included a link to the screen I'm stuck at because every time I report this problem I'm told to "disable on demand updates." Which I have done or some one says " the foundry is fine I can access it."

I can get to the foundry just fine, I just can't do anything.

I have 15 of 16 available slots and 1 slot taken but I can't edit.

http://i.imgur.com/uJ15wF7.jpg
Captain
Join Date: Jun 2012
Posts: 3,053
# 2
12-19-2013, 04:43 PM
Quote:
Originally Posted by illuminatispy View Post
I'm unable to edit foundry missions.

The foundry just sits at the "Waiting for editing server to start up and patching foundry updates." screen until my account times out.

I've included a link to the screen I'm stuck at because every time I report this problem I'm told to "disable on demand updates." Which I have done or some one says " the foundry is fine I can access it."

I can get to the foundry just fine, I just can't do anything.

I have 15 of 16 available slots and 1 slot taken but I can't edit.

http://i.imgur.com/uJ15wF7.jpg
Try starting a new project and load into it. Then, go back and see if you can get in the first one.
Ensign
Join Date: Nov 2013
Posts: 5
# 3
12-19-2013, 05:31 PM
Quote:
Originally Posted by kirksplat View Post
Try starting a new project and load into it. Then, go back and see if you can get in the first one.
Nope, same problem. Just sits at that screen till my account times out and logs me out.
Captain
Join Date: Jun 2012
Posts: 3,053
# 4
12-19-2013, 06:01 PM
Quote:
Originally Posted by illuminatispy View Post
Nope, same problem. Just sits at that screen till my account times out and logs me out.
Hmm.. OK try closing down STO, relaunching, and force verifying your files. There is an option to do that in the launcher before hitting engage.
Captain
Join Date: Jun 2012
Posts: 3,053
# 5
12-19-2013, 06:16 PM
Also, the same thing happened to HippieJohn. Castmodean told him to delete the contents of this folder:

Users\Public\Games\Cryptic Studios\star trek online\Star Trek Online\Live\Data

But not the folder itself.

Doing this solved this issue for HippieJohn. I will leave it up to you to trust it or not, since I don't understand the reason behind it, other than maybe there is a corrupt file in there.
Rihannsu
Join Date: Jun 2012
Posts: 13,059
# 6
12-19-2013, 08:13 PM
IIRC the issue was that there was a corrupt file but for whatever reason the updater would miss it if you chose "force verify".
HAIL HYDRA!

-=-=-=-=-=-=-=-=-=-
I can haz joystick!
MMOs aren't charities. Corporations are supposed to make a profit. It's what they do.
Ensign
Join Date: Nov 2012
Posts: 8
Quote:
Originally Posted by kirksplat View Post
Also, the same thing happened to HippieJohn. Castmodean told him to delete the contents of this folder:

Users\Public\Games\Cryptic Studios\star trek online\Star Trek Online\Live\Data

But not the folder itself.

Doing this solved this issue for HippieJohn. I will leave it up to you to trust it or not, since I don't understand the reason behind it, other than maybe there is a corrupt file in there.
this folder does not exist on steam. what are you refering to?
Reply

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is Off
HTML code is Off


All times are GMT -7. The time now is 02:07 AM.