Captain
Join Date: Jun 2012
Posts: 1,069
# 31
05-19-2013, 03:42 PM
Tracing route to patchserver.crypticstudios.com
over a maximum of 30 hops:

1 1 ms 1 ms 1 ms 10.0.0.1
2 2 ms 1 ms 1 ms 10.225.83.161
3 2 ms 2 ms 2 ms CR01.constanta.r
4 19 ms 19 ms 19 ms 213-154-126-72.r
5 19 ms 19 ms 19 ms bpt-b4-link.teli
6 28 ms 39 ms 28 ms prag-bb1-link.te
7 46 ms 46 ms 46 ms ffm-bb1-link.tel
8 46 ms 46 ms 46 ms ffm-b12-link.tel
9 41 ms 41 ms 41 ms be100.mag21.fra0
.89]
10 41 ms 41 ms 41 ms 154.54.77.86
11 56 ms 57 ms 56 ms te0-1-0-1.mpd22.
.63.194]
12 55 ms 55 ms 55 ms te0-1-0-3.mpd22.
.59.29]
13 62 ms 61 ms 62 ms te0-4-0-5.ccr22.
.58.114]
14 136 ms 132 ms 132 ms te0-7-0-3.ccr21.
.31.169]
15 132 ms 132 ms 132 ms te4-4.ccr01.bos0
]
16 136 ms 139 ms 143 ms 38.111.40.114
17 132 ms 132 ms 132 ms 208.95.185.41

NETTEST:

contacting nettest server..
Local IP: 5.14.53.184
Ping: 125.0 msec
Port: 80: 511 KB/sec 16 KB/sec 539 KB/sec 500
Port: 80: 315 KB/sec 12 KB/sec 337 KB/sec 500
Port: 443: 317 KB/sec 11 KB/sec 335 KB/sec 500
Port: 443: 344 KB/sec 12 KB/sec 366 KB/sec 500
Port: 7255: 303 KB/sec 11 KB/sec 322 KB/sec 500
Port: 7255: 324 KB/sec 10 KB/sec 346 KB/sec 500
Port: 7003: 306 KB/sec 11 KB/sec 324 KB/sec 500
Port: 7003: 343 KB/sec 12 KB/sec 362 KB/sec 500
Port: 7202: 288 KB/sec 9 KB/sec 306 KB/sec 500
Port: 7202: 324 KB/sec 12 KB/sec 346 KB/sec 500
Port: 7499: 323 KB/sec 10 KB/sec 341 KB/sec 500
Port: 7499: 318 KB/sec 12 KB/sec 339 KB/sec 500
Port: 80: 330 KB/sec 10 KB/sec 349 KB/sec 500
Idle NIC bandwidth Send: 0 KB/sec Recv: 0 KB/sec
hit return to exit


rubber banding and serious lag spikes almost everywhere .Tried with both US proxy .EU proxy and default...same lag.
Starfleet Veteran
Join Date: Jul 2012
Posts: 517
# 32
05-19-2013, 03:42 PM
Quote:
Originally Posted by nandospc View Post
So, no news about all this lag? It's 2 days that the game is completely unplayable. It's not just me 'cause i heard a lot of ppl complaining about in chat, pve and pvp, both...

Please, do something, we can't play with all this lag, and tuesday we'll have LoR... how can we suppose to try new season with all these problems?

Seriously
Exactly, how can we enjoy the product they produce if they run the games laggy and unplayable?
Former PWE Community Team Lead
Join Date: Jun 2012
Posts: 9,046
# 33
05-19-2013, 03:46 PM
Hi Captains,

Our Engineers continue to investigate, and we very much appreciate the information given thus far! Most of all the nettests and tracert results posted in here show optimal performance, but some of you seem to be experiencing something.

If you are continuing to experience latency problems and would like to provide more information that can aid us in tracking this down, please reply to this thread with the following items as you experience the lag in-game:

  • Type the following commands in the chat bar:
    • /netgraph 1
    • /nettiminggraph 1
      • Pass along a screenshot of the above using the following command in the chat bar: /screenshot_ui_jpg
  • The name of specific character that experienced the latency during the time the screenshot above was taken (no need to post an @handle, just character name)
  • The ship class that the named character was flying during the time the screenshot above was taken (or mention if this was on ground and not space, or both)
  • The time the screenshot above was taken (please be as accurate as possible)
  • The Map name and objective step you were on when the latency occurred and when the screenshot was taken

You can then type /netgraph 0 and /nettiminggraph 0 to turn off the above graphs.

If you'd like to help but you don't feel comfortable making a reply to this thread, please send me a forum PM.

A few posts indicate that this is happening to "all characters on all maps", but the above data is very important.

Cheers (and thanks!),

Brandon =/\=
Brandon "BranFlakes" Felczer | Former Community Team Lead for Perfect World Entertainment
Career Officer
Join Date: Jun 2012
Posts: 1,960
# 34
05-19-2013, 04:13 PM
http://img707.imageshack.us/img707/3...3051900002.jpg

Character: Onalia
Ship Class: Fleet Patrol Escort
Time: 6:06pm CST

This was taken while in Sector Space, Eta Eridani. But I have noticed that almost every ship around me has been stuttering in movement. I'll try to take another when I'm on a system map.

EDIT:

http://img43.imageshack.us/img43/6680/2013051900003.jpg

Character: Onalia
Ship Class: Fleet Patrol Escort
Time 6:27pm CST

Taken after completing Skirmish. The mission was lag-free, but after completing it and returning to sector space, it became very noticeable with stuttering and UI lag.
@HyperLimited
Join Date: Oct 2009 - My Youtube Stuff

Last edited by hypl; 05-19-2013 at 04:29 PM.
Starfleet Veteran
Join Date: Jul 2012
Posts: 517
# 35
05-19-2013, 04:29 PM
http://imageshack.us/photo/my-images...051918154.jpg/
Character (Though all are effected): Lilith
Ship Class: Mirror Vorcha
Time: 6:15 Central Time

Taken in space around Qo'nos, but again its like this everywhere.

And after getting the screen shot I got DC. :S

Last edited by lexusk19; 05-19-2013 at 04:32 PM.
Lt. Commander
Join Date: Jul 2012
Posts: 196
# 36
05-19-2013, 04:43 PM
Character: Renim
Ship Class: Odyssey Science Cruiser
Time: 4:20 - 4:30 PM PST

Map Name: Solar Wind
Objective: PvP Arena

Screencaps:
http://www.mediafire.com/view/?1m6uywcuc3wcx3k
http://www.mediafire.com/view/?72dtp6avawmar2e
http://www.mediafire.com/view/?74y10c5u0me5zav

#1 and #2 were taken during the same lag spike; #3 was taken slightly later.

What's notable is that I don't seem to be getting the absolutely huge lag spikes unless people are actually shooting. I've been getting pretty consistent latency problems the past few days. I'm on the west coast of the USA, so I don't think I should have been getting such bad connection problems...
Resist viewer! See shield/hull resists! Read about it here!

Last edited by renimalt; 05-19-2013 at 04:49 PM. Reason: Fixed links.
Captain
Join Date: Jun 2012
Posts: 1,069
# 37
05-19-2013, 04:46 PM
Ill PM the screenshots because I have no idea how to remove people's name ....sol is full...
Former PWE Community Team Lead
Join Date: Jun 2012
Posts: 9,046
# 38
05-19-2013, 04:49 PM
Quote:
Originally Posted by renimalt View Post
Character: Renim
Ship Class: Odyssey Science Cruiser
Time: 4:20 - 4:30 PM PST

Map Name: Solar Wind
Objective: PvP Arena

Screencaps:
http://www.mediafire.com/view/?1m6uywcuc3wcx3k
http://www.mediafire.com/view/?72dtp6avawmar2e
http://www.mediafire.com/view/?74y10c5u0me5zav

#1 and #2 were taken during the same lag spike; #3 was taken slightly later.

What's notable is that I don't seem to be getting the absolutely huge lag spikes unless people are actually shooting. I've been getting pretty consistent latency problems the past few days. I'm on the west coast of the USA, so I don't think I should have been getting such bad connection problems...
Screens are not working :/

Edit: now they are.

Cheers,

Brandon =/\=
Brandon "BranFlakes" Felczer | Former Community Team Lead for Perfect World Entertainment
Captain
Join Date: Jun 2012
Posts: 961
# 39
05-19-2013, 05:05 PM
After one of the last patches were applied, I started to suffer from lag as well. Both of my avatars are having an issue. My details: Engineering, Tactical, and Armitage.

Details:

(1) When I transition between maps, the game will apply a series of patches. During the patching phase of the transition, the game will spin a red timer beyond three minutes.

(2) STF and PvPs are also experiencing lag. Since I am able to move around freely, while others seem to hesitate and/or burst in speed, I am not sure if I am or everyone else is experiencing the lag. I will see multiple avatars act weird.

Quote:
Microsoft Windows [Version 6.2.9200]
(c) 2012 Microsoft Corporation. All rights reserved.

C:\windows\System32>tracert patchserver.crypticstudios.com

Tracing route to patchserver.crypticstudios.com [********]
over a maximum of 30 hops:

1 1 ms 1 ms 1 ms *********
2 12 ms 11 ms 10 ms 10.9.53.1
3 13 ms 14 ms 14 ms P0-3-0-3.BSTNMA-LCR-22.verizon-gni.net [130.81.1
95.200]
4 12 ms 12 ms 12 ms so-5-0-0-0.BOS-BB-RTR2.verizon-gni.net [130.81.1
51.220]
5 47 ms 14 ms 15 ms 0.ge-1-1-0.XL4.BOS4.ALTER.NET [152.63.6.153]
6 14 ms 14 ms 14 ms 0.ge-9-2-0.GW15.BOS4.ALTER.NET [152.63.24.50]
7 46 ms 45 ms 45 ms internap-gw.customer.alter.net [152.179.134.214]

8 20 ms 20 ms 20 ms border11.te8-1-bbnet2.bsn.pnap.net [63.251.128.1
04]
9 46 ms 52 ms 53 ms perfectworldent-4.border11.bsn.pnap.net [216.52.
61.78]
10 44 ms 43 ms 42 ms 208.95.185.41

Trace complete.

C:\windows\System32>
Provider: Verizon

Last edited by linyive; 05-19-2013 at 05:12 PM.
Career Officer
Join Date: Jun 2012
Posts: 111
# 40 Sever Lag In Kage
05-19-2013, 05:47 PM
As previous people posted the lag issue happens in fire fight and lessons when we were walking down the hall ways in between kills.


We lost the optional as EVERYBODY was experiencing the lag. We were all on the West coast.

Century link, Idaho
Closed Thread

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is Off
HTML code is Off


All times are GMT -7. The time now is 10:48 AM.