Go Back   Star Trek Online > Support > Gameplay Bug Reports
Login

Notices

Closed Thread
 
Thread Tools Display Modes
Rihannsu
Join Date: Jun 2012
Posts: 306
# 1 Sensor Scan Bug *Resolved*
05-21-2013, 07:11 PM
Now that we got the first server meltdown out of the way, is there any sort of an ETA on fixing the bug with Sensor Scan?

For those who don't run science officers or just hadn't noticed yet, the debuff effect of the science captain skill 'Sensor Scan' is limited to 3 kms from you ship, regardless on what or who the skill is targeted on.
Rihannsu
Join Date: Jun 2012
Posts: 306
# 2
05-22-2013, 05:48 PM
I hate to have to reply to myself, but is there any update on this?
Lt. Commander
Join Date: Dec 2012
Posts: 221
# 3 Sensor scan limited to 3 km
05-22-2013, 06:04 PM
Sensor scan is limited to 3 km range. was 10 km.

When further than 3 km away from targeted enemy sensor scan will not work.

It used to be that you could be 10 km away and sensor scan would still be able to affect enemy.
Lt. Commander
Join Date: Jun 2012
Posts: 167
# 4
05-22-2013, 06:29 PM
Quote:
Originally Posted by mreeves7a View Post
I hate to have to reply to myself, but is there any update on this?
Considering that while fixing the customisation bug on the Aquarius where the Type 6 Material didn't show up in the menu, they somehow managed to miss the fact that you can't select ANY material in that menu; don't hold your breath.

Their whole focus right now is on futzing with the queue system to avoid the impression that they're incompetent to new players(seriously, try creating a new Romulan for the first time, no queue at all, then log him out and try to go back in, or to use a different character - suddenly 20K queue).
--------------
We are PWE. Your forums and game accounts will be added to our own. Your community will adapt to service us. Resistance is futile.
Rihannsu
Join Date: Jun 2012
Posts: 1,458
# 5 Sensor Scan bugged
05-24-2013, 09:52 AM
This was already reported back on tribble, but science captain space ability "Sensor Scan" does not work the way it used to. Pre-LoR it was either activating around our ship when no target was selected, or around a selected target and the ones surroinding it.

Now, though, even when I select an enemy and activate the ability the circular visual is seen on the targeted ship, but the actual skill effect still originates from my ship.

This means that at the moment Sensor Scan debuff only affects ships within 2,5km around player's ship, making it next to useless most of the time.
Lt. Commander
Join Date: Jul 2012
Posts: 143
# 6 Sensor Scan broken
05-25-2013, 07:39 AM
The Sci Captains Power Sensor Scan doens?t work as it used to be anymore.

If the Targt is more then 2.5 kms to 3 kms away (not entirely sure if it was 2.5 km or 3 km) the debuffs won?t apply to the Target. We tested it with a challenge where we scanned each other at 2.5 km and at 8 km.

It seems it is only applied to your loacation, which would explain the 3km radius, and not to the targets location anymore.

Which means atm Sensor scan is only useful at close range.

Would be nice if that gets fixed asap.
Reynolds / Thokal

U.S.S. Helios -Vesta Class / R.R.W. Dark Science - Dyson Surveillance Science Destroyer
U.S.S. Donut - Fleet Advanced Research Vessel Retrofit
TheWiseGuys

Last edited by captainforfun; 05-25-2013 at 07:43 AM.
Lt. Commander
Join Date: Jul 2012
Posts: 217
# 7 sure is
05-26-2013, 06:56 AM
There have been three threads started on this and they each have one post only, lol.
Surely more people have noticed this.

My main is a Sci captain and I would like this fixed.

Last edited by fourxgamer; 05-26-2013 at 08:29 AM.
Ensign
Join Date: Jan 2013
Posts: 4
# 8 Bug: Sensor scan
05-26-2013, 08:03 AM
For some reason since launch sensor scan seems to almost randomly switch between buffing me or hitting my target. Even though I always cast it on the target within range. Its either or. It will either hit me and not the target or hit the target as told to. It messes up more than it works. Seem to tend to work better if i am closer to the target, but i am wondering if that is not the sensor scan from me hitting the target 3k out. Either way its broke. Please fix
Ensign
Join Date: Jan 2013
Posts: 4
# 9
05-26-2013, 12:08 PM
I did some testing and it seems to be fireing every time as if it was based around me. So only the 3km aoe is hitting targets not the 10k range listed on the tool tip.
Career Officer
Join Date: Jun 2012
Posts: 189
# 10 Sensor Scan Borked!
05-27-2013, 10:56 AM
Whilst you can scan an enemy within 10km, its 3km AoE is centred on yourself and not the scanned enemy.

So a) your scanned enemy is not affected by sensor scan, b) neither is any enemy within 3km of your scanned enemy, c) all the enemies within 3km of you are the only ones affected.
Closed Thread

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is Off
HTML code is Off


All times are GMT -7. The time now is 04:14 AM.