Ensign
Join Date: Nov 2012
Posts: 11
Got a strange problem for about the last week. On 3 sships, on 3 different characters, the ship appears to be made out of green glass! At the ship selector and in the U screen the colours look normal, but in the 3d game the ship is almost translucent. I suspect it's a missing/corrupted texture but i've tried verify files twice to no avail. In case it's important the ships are Vesta cruiser class, Ha'afex warbird, mirror ha'apex (appropriately!).

Could someone point me to where the textures are stored so i can delete them and repatch? If it makes a difference I run the game through Steam.

Thanks
Career Officer
Join Date: Jun 2012
Posts: 184
# 2
06-04-2013, 07:21 PM
When you load the launcher, click Options and check the box next to "Force verify."
Ensign
Join Date: Nov 2012
Posts: 11
# 3
06-04-2013, 10:16 PM
Quote:
Originally Posted by nanomorph View Post
When you load the launcher, click Options and check the box next to "Force verify."
Thanks, but as I said i've tried that a couple of times.
Career Officer
Join Date: Jun 2012
Posts: 184
# 4
06-05-2013, 04:15 PM
If verifying files hasn't found anything, then there's nothing wrong with your game install, at least in this particular context. Check your graphics driver settings.

Heck, on that note, what graphics card and driver version are you using?
Ensign
Join Date: Nov 2012
Posts: 11
# 5
06-06-2013, 10:22 PM
I suspect that you're going to suggest updating drivers, which is about as useful as your previous 'advice'. If it's all the same to you I think i'll wait till someone from tech support replies.

Thanks.
Career Officer
Join Date: Dec 2012
Posts: 36
# 6
06-07-2013, 01:59 AM
This might sound stupid, but what shield do you have on your ships? And when you say green do you mean like the whole ship is green or parts of it?
Career Officer
Join Date: Jun 2012
Posts: 184
# 7
06-07-2013, 02:00 AM
They generally don't reply to these threads. You have to file a support ticket with PWE for that to happen.

And they'll probably tell you the same thing.

Anyway, one suggestion: you might want to test your video card's memory, cuz if textures aren't loading properly and your game files check out okay, the next thing to suspect is either faulty drivers or faulty hardware. Just prudent to rule out faulty hardware.

Last edited by nanomorph; 06-07-2013 at 02:04 AM.
Captain
Join Date: Jun 2012
Posts: 668
# 8
06-07-2013, 03:01 AM
I would check and see if your video card is heating up.High temps can cause issues like that in this game.
Ensign
Join Date: Nov 2012
Posts: 11
# 9
06-07-2013, 06:13 AM
Quote:
Originally Posted by morpheusssss View Post
This might sound stupid, but what shield do you have on your ships? And when you say green do you mean like the whole ship is green or parts of it?
Thank YOU morpheusssss! First sensible answer, it was indeed the Reman shield causing the green glass effect. I never realised that some items change the ship's appearance.

And guys it was obviously nothing to do with overheating or GPU memory, where do you get this drivel from. The fault report clearly identified that it only happened on specific ships, it wasn't a random texture problem.

Thanks again morpheussss
Ensign
Join Date: Jun 2013
Posts: 13
# 10
06-12-2013, 06:18 AM
I've been having a similar, perhaps related problem. I noticed that after I made SA 1 with my ROM, I bought a Escort. I had a blue VIII shield I was using and equiped it. Went to sector space and noticed I had to no white fill in for each of my shields (front, back, sides). Went into a mission instance and got blown up pretty quickly...as if I had no shields. Then I check my ship's Defensive stats and all of my shields were set to "1/-1"...so I changed shields...same problem. I went back to a different ship (my level 30 ship) and the shields worked fine.

I think it's a bug with this the level 40 escort or at least for me. From what I've read this is a common bug and there doesn't appear to be a fix that I've found.
Reply

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is Off
HTML code is Off


All times are GMT -7. The time now is 04:10 PM.